Nick Cave & The Bad Seeds til Oslo Spektrum 2. oktober

Et av verdens beste liveband, Nick Cave and The Bad Seeds, kommer til Oslo Spektrum i oktober med et nytt album i bagasjen. Sist de var i Norge, spilte de en storslagen og emosjonell konsert på Øyafestivalen i 2022, til panegyriske anmeldelser.

«Nick Cave omfavnet oss alle under konserten på Øya. Det ble akkurat det braket av et følelsesutbrudd man kunne håpe på fra rockens ypperste dommedagsfyrste», skrev Dagsavisen og trillet 6’er på terningen.

Nick Cave and The Bad Seeds ble dannet i 1983 etter at bandet The Birthday Party gikk i oppløsning. Allerede den gang var de et av de mest originale og anerkjente bandene innen post-punk og alternativ rock, og har vært det siden.

Med Caves mørke tekster og enorme scenepersonlighet, kombinert med et fysisk og følelsesmessig kraftig lydbilde, innehar de en dynamikk og drama som skiller dem fra alle andre. Og de blir bare bedre og bedre, noe alle som har opplevd en konsert med Nick Cave & The Bad Seeds de siste årene kan skrive under på.

“Nick Cave & The Bad Seeds skuffer aldri live. Norge elsker dette bandet, og det med god grunn. Alle de siste konsertene hans her har solgt ut i løpet av få minutter, og dette blir garantert en unik, følelsesladd og storslagen opplevelse. Ses i Spektrum!” – Peer Osmundsvaag, Promoter All Things Live Norway

Til Oslo Spektrum har Nick Cave med seg Warren Ellis, Martyn Casey, Jim Sclavunos, George Vjestica, Larry Mullins og Carly Paradis. Konserten kommer til å inneholde både nytt materiale og låter fra deres omfattende katalog. Med seg som support og gjester har de det engelske post-punkbandet Dry Cleaning.
Nytt album på sensommeren

Turneen følger utgivelsen av bandets 18. studioalbum ‘Wild God’ som ventes 30. august. Nylig ble første smakebit på det etterlengtede albumet sluppet, i form av tittelsporet.

«Det er ikke noe tull med denne plata. Når den treffer, treffer den hardt. Den løfter deg. Den beveger deg. Det elsker jeg med den», forteller Nick Cave.

‘Wild God’ er produsert av Cave og Warren Ellis, og mikset av David Fridmann. På ti spor danser bandet mellom konvensjon og eksperimentering. De tar venstresvinger og omveier som forsterker de rike bildene og følelsene i Caves fengslende fortellinger. Det er øyeblikk som berører Bad Seeds’ fortid, men de er flyktige, og tjener bare til å tydeliggjøre bandets nådeløse og rastløse reise mot nye mål.

«Jeg tenker aldri på hvordan låtene på et album kommer til å låte live. Den tanken streifer meg aldri. Tekstarbeidet er alt for krevende til at jeg skal tenke på det også. Men når jeg lytter til «Wild God» nå, tenker jeg at vi virkelig kan gjøre noe episk med disse låtene. Det er veldig inspirerende. Dette albumet føles rett og slett som det var skapt for scenen», forteller Cave.

Billetter i salg via Ticketmaster fredag 22. mars kl. 10:00