Låtskriver og vokalist I det ikoniske indiebandet Bright Eyes, Conor Oberst, kommer til Oslo 23. januar for å spille en svært intim konsert på Rockefeller.

Conor Oberst startet tidlig med musikken og fikk sin første platekontrakt da han allerede var 13 år. Oberst ble sett som et enormt talent innen låtskriving og har opp igjennom årene blitt sammenlignet med de man alltid blir sammenlignet med om man er en nordamerikansk singer/songwriter (Bob Dylan, Leonard Cohen og Neil Young).

I 1995 startet han bandet Bright Eyes, som senere har udødeliggjort seg selv med den svært gjenkjennelige vakre låten “First Day of My Life”. Bright Eyes var ett nydelig prosjekt som startet som ett soloprosjekt og ble avsluttet I 2011 som ett fullt band med hele 9 album bak seg.

14. oktober 2016 kommer Conor Oberst ut med sitt nye album “Ruminations”. Dette blir hans 10. album og det ble spilt inn vinteren 2016 i hjembyen hans Omaha etter å ha bodd I NYC I godt over et tiår.

“Jeg var ikke forberedt på å skrive ett nytt album. For å være helt ærlig så var jeg ikke forberedt på å gjøre noe som helst. Vintrene I Omaha kan ha en ganske paralyserende effekt på ett menneske, men i dette tilfelle så fungerte det utmerket for meg. Jeg var oppe til sent på nettene og spilte piano og så på snøen som samlet seg utenfor vinduet. Etterhvert hadde jeg brent alt av vedet som lå I garasjen og hadde mer enn nok låter til å lage ett album. Jeg var ganske rask med å spille de inn, men så føltes det riktig å bare la de ligge I fred.” sier Conor Oberst selv om albumet som er innspilt med Ben Brodin på under 48 timer.

På Ruminations spiller Conor Oberst alle instrumenter selv og har en klassisk låtskriver-vibe ved det at det kun er han alene med gitar, piano eller munnspill sammen med hans vakre og delikate tekster.Billetter er i salg fra og med 2. september