Indielegendene i Bright Eyes skulle spilt på Øyafestivalen i sommer, nå kunngjør de detaljene om sitt etterlengtede tiende studioalbum. Albumet, som er deres første siden 2011, får navnet Down In The Weeds, Where The World Once Was og slippes via Dead Oceans 21. august.

Sammen med albumannonsering slipper bandet også en ny singel med en gripende vakker animasjonsvideo. Singelen Mariana Trench skrangler av engstelse og sårbarhet som toppes med et gripende momentum av synkopert messing.Det siste halvåret har bandet sluppet en jevn strøm av enkeltsingler som vi nå kan dele gleden om at skal føre oss til et nytt, fullt album. Først med melankolsk nostalgi i Persona Non Grata, deretter feberdrømmer om Forced Convalescence og sist med den elegante orkestrale One And Done.

Hør «Persona Non Grata» her!

Conor Oberst om å skulle jobbe sammen med sine bandkolleger for første gang på mange år:

“Our history and our friendship, and my trust level with them, is so complete and deep. And I wanted it to feel as much like a three-headed monster as possible.”

Til tross for tiden som har gått siden sist føles den kommende skiva som den mest komplette manifestasjon av Bright Eyes så langt, og de er tilbake når vi trenger det som mest.