Tre heite nyheter til Bergenfest-programmet i dag Sushi x Kobe, Strange Hellos og Princess Nokia er alle klare for Bergenfest 2017!

Sushi x Kobe spilte nettopp for et kokende Rockefeller i Oslo. De ble også tildelt gullplate for «Tenker feil», låten som P3 syntes var for drøy til å spille på radio. Byens frekkeste og deiligste rap-duo er Onge Su$himane og Kobe-Wan Kenobi, også kjent som de skitne lillebrødrene til Yoguttene, i følge 730.no. Akkurat nå er det få vest for Shinjuku som lager like velsmakende rapkjøttdeig av nyslaktede rim som Sushi x Kobe – det norske rapspillets unge Hokusai eller klubbmusikkens vulkanske Fuji-yama. Det sies at Rockefeller nesten fikk for mye da Sushi og Kobe ristet veggene der nå i vinter. Vi ruster oss, spenner fast flaskene og gjør klar for Sushi og Kobes sommer!

Strange Hellos er aktuell med ny singel i dag, etter at deres forrige ble utpekt som en av 2016s beste låter av NRK P3. Et av norske bandene som det knyttes aller størst forventninger til for tiden er supergruppen Strange Hellos, hvor musikere fra bl.a. O. Martin, Aurora, Great News og The Megaphonic Thrift har gått sammen om å lage powerpop av edleste merke. Hver eneste av låtene bandet så langt har gitt ut er på høyde med det beste av Fleetwood Mac, ispedd et kjærkomment filter av My Bloody Valentine-aktig shoegaze. Musikken til Strange Hellos er drømmende, men bestemt; drivende og enormt fengende.

Why Princess Nokia Matters Now, More Than Ever, er en artikkel nylig publisert av Vice/Noisey. Les den her, og bli opplyst! Snart mer populær enn en 3310: Princess Nokia melder om full dekning. Med beats som får selv de feteste polyfoniske toner til å blekne, og meldinger som kunne målbundet enhver frittalende high school-elev, ringer prinsessen inn og gjør sin hevd på tronen. Hun er hyllet for sine reflekterte referanser til 90s NY-hiphop, skeive uttrykk og feministiske innspill, men spesielt for sine lysekronedestruerende party anthems.