Sjarmøren Mikhael Paskalev har vært Spellemannsnominert flere ganger, han har spilt på de fleste av landets store festivaler og hatt utsolgte show i Europa, USA og Australia. I sommer spiller han på Slottsfjell. Det gjør også den New York-baserte singer-songwriteren Margaret Glaspy!

Mikhael Paskalev

Halvt bulgarske/ halvt Sunnmørske Mikhael Paskalev gjorde seg for alvor bemerket da han gikk av med seieren i Urørtfinalen på NRK P3 i 2012. Siden den gang har han hatt stor suksess med singler som «I Spy» og «Jive Babe» med tilhørende bemerkelsesverdige videoer. Videoen til platinumselgende “I Spy” har sågar hatt over 2 millioner visninger på Youtube og Vimeo.

Det sjeldent etterlengtede debutalbumet What’s Life Without Losers, ble sluppet i 2013 til strålende kritikker. Dagbladet skrev i sin anmeldelse: “En plate proppet med varme, eufori og mest av alt ærlig og godt låtskriverhåndverk.”

Med sin siste singel «Witness», vil Paskalev at du skal gi deg helt hen i noen øyeblikk. Vi lar oss lett rive med, og tipper hele fjellet vil gjøre det samme.

Margaret Glaspy

Emotionas and Math er ikke bare tittelen på Margaret Glaspys debutalbum, det er en perfekt introduksjon til den New York-baserte singer-songwriterens personlighet, både kunstnerisk og personlig.

På overflaten handler tittelsporet om å være en turnerende musiker som strever med å finne ut hvordan hun skal få tid til sin kjære. Om å se i kalenderen og kalkulere hvordan man skal finne tid til hverandre. Samtidig forteller Emotions and Math om en åpenbaring hun hadde mens albumet ble laget.

«Denne plata lærte meg at jeg faktisk er superanalytisk og prosessdrevet. Jeg tror følelser og matematikk virkelig hører sammen. Ingen er kun én av dem,» sier Glaspy.

De 12 sangene på plata går rett på sak. De vitner om en ung artist som virkelig har noe å melde, en artist som har funnet stemmen sin – både som sanger og låtskriver.

27 år gamle Glaspy produserte albumet selv også, og viste umiddelbart sitt enorme talent for akkurat det. Det er rent og direkte, uten spor av fyllmateriale. Det er både energisk, varmt og intimt, ikke ulikt konsertene hennes.