Tom Odell har vunnet sin første Brit Award, dyttet ned Kanye West fra førsteplassen på den britiske bestselgerlisten og blitt sammenlignet med størrelser som Elton John og Coldplay. Sin unge alder til tross, vokste Tom opp til lyden av Goodbye Yellow Brick Road og har skrevet låter siden han var tretten år.

Tatt i betraktning hans teft for låtskriving, et udiskutabelt scenetekke og det faktum at han har sin faste plass bak pianoet, kan vi uten vanskeligheter trekke paralleller til en ung Elton John og storheter som Chris Martin og Rufus Wainwright. Da Lily Allen rekrutterte ham til plateselskapet sitt i 2011 bemerket hun at Odells sceneenergi minnet henne om nettopp sistnevnte. Odell stiftet bekjentskap med bergenspublikummet på Bergenfest i 2014. Når han nå er aktuell med det sterke albumet Wrong Crowd passet det utmerket med en etterlengtet gjenforening.

Tom Odell spiller på Bergenfest torsdag 15. juni, samme dato som allerede annonserte Ellie Goulding, Passenger, Dagny, Sigrid og Kakkmaddafakka. Mer her

Tidligere denne uken ble også disse bekreftet

FRE 16. JUNI: Kadhja Bonet

Kadhja Bonets debutalbum åpner med et sus av ærefrykt og dramatikk: du synker ned i en kinostol en gang i fortiden eller fremtiden – er du i ferd med å konsumere en remake av Askepott eller en spinoff av Barbarella? På The Visitor inviterer Kadhja Bonet oss inn i en verden som ikke helt er vår egen, hvor før og snart møtes i en parallell, deiligere og mer interessant nåtid. Det tidløse og referansetunge uttrykket til Bonet gjør at vi strever med etikettene: Bonets fløyelsmyke stemme kanaliserer ikke klassisk, jazz, soul, folk eller psykedelia, men en magisk realisme som ikke har sin egen hylle i platebutikken.

TORS 15. JUNI: Gordi

Sydney-ungdommen Gordi er opprinnelig fra et gårdssamfunn i New South Wales med kun 2,381 innbyggere. Spennet mellom det rolige og det intense, det fredfulle og det industrielle, er så visst også definerende for musikken hennes. Jordnære og vemodige folk-låter er tyllet inn i delikate, men dristige elektroniske produksjoner. Alt dette gir “Breezy, wintry melancholy at its finest” i følge The Guardian. Hun har jobbet med Alex Somers fra Sigur Rós, fått skryt av Belle & Sebastian og delt scene med Bon Iver. Vi spår at dette kun er fotnoter når biografien og Gordi skal skrives.

TORS 15. JUNI: Liv Dawson

“If you’re looking for a new floor-filling club banger, your search might be over” skriver DIY Magazine om den Disclosure-produserte dypdisco-hitten til tenåringen Liv Dawson. Surrey-sangeren er den nye gulljenten til teamet bak 2017s største britiske popartist: Ed Sheeran. Med sin synergi av gjenkjennelige girl next door-betroelser og moderne elektronika skal Liv Dawson erobre verden. Hun har nylig solgt ut sitt første headlinershow i London. Om ikke lenge kommer hun nok også til å skape overskrifter her hjemme.