Foto: Julia Marie Naglestad

Dig Deeper er tilbake etter to år med intens jobbing i studio, og frihetsrocken buldrer høyere enn noen sinne på den nye singelen «Stars Tonight».

Mange studioer i Oslo har en tendens til å bli «hang out» for venner og kjente, og innspillingen av Dig Deeper-albumet ble intet unntak. Store deler av The Switch, Torgeir Waldemar, Johan Daniel Henriksen, Anders Møller, og amerikanske Moji Abiola har hengt ut og bidratt på en rekke låter.

Album og EP er mastret hos Reel To Reel Mastering av Vegard Kleftås Sleipnes, og spilt inn og produsert av Anders Møller.

Vi tok en prat med gjengen.

Ny singel ute i morgen, men vi slipper den løs allerede i dag. Hvordan vil dere beskrive deres nye singel?

- Hola! Det stemmer, ett år etter vi spilte inn denne låta er den vel så aktuell som tidligere. En oppgitt og deppa finger til et gryende lysebrunt politisk landskap i Norge, store deler av Europa og USA forøvrig. Mange fete band og artister har meldt noe innafor dette landskapet de siste åra, og det er inspirerende å høre. Ca 3:50 min med noe av det mest «frihetsrocka» vi har laget. I tillegg har vi vært så heldige å fått med oss Torgeir Waldemar, pluss store deler av The Switch, på kor.


Kosmisk americana og frihetsrock, det er noen deilige sjangere dere får kastet etter dere. Hva syns dere om disse, eller hva vil dere kalle dere selv?

- Kosmisk americana er et begrep jeg hørte nylig fra Eivind Skaufjord på Big Dipper faktisk, utmerket label det. Americanabegrepet er omfattende og ikke alltid presist. Vi havner nok et sted mellom kosmisk americana og psykedelisk rock, men i bunn og grunn lager vi låter, det er måten vi tolker disse låtene på som definerer stilen. «Forge Your Own Chains: Heavy Psychedelic Ballads And Dirges 1968-1974» er et fett eksempel på dette. Den samleren oppsummerer frihetsrock for meg. Double neck-føring fra Braut og min egen poncho har sikkert bidratt noe til dette stempelet også.

 photo Dig Deeper2 Julie Marie Naglestad_764yellow_zpsqqfxhyla.jpg

Dere har base både i Oslo og Bergen, hvordan sjonglerer dere øvinger, innspilling, og generell henging på best mulig måte?

- Skivene vi gir ut i år er produkter av en 5-6 sessions i Bergen og Oslo der vi mekker låter sammen. Ofte med utgangspunkt i en melodi eller groove noen av oss har med. Vi tar opp store deler av øvingene og lytter og bearbeider låtene mellom hver session. Det gir mer energi for oss å kunne samles over flere dager i en periode, fremfor de slappe, faste mandagsøvingene. Vi hadde ikke overlevd som band hvis vi skulle bodd oppå hverandre og sett hverandre hele tida. Det er alltid fett å se Jørgen og «Rusministeren» igjen i Bergen eller Oslo.


Dere skal ut på en liten turne i forbindelse med EP-slippet senere i vår. Hvilke byer besøker dere, og ikke minst, hvilke låter og artister kommer til å snurre oftest i turné-vanen?

- Yes sir! Vi besøker Trondheim, Halden og Oslo siste langhelg i April. Gleder oss spesielt til Moskus i Trondheim, og ikke minst til et gjensyn med Siste Reis i Halden. Helgen avsluttes lørdag 29/4 med releasefest for EP-en «Stars Tonight» i Revolver-kjelleren hvor vi får besøk av Third Whale som support. Av festivaler til sommeren kan vi røpe Nattjazz i Bergen, hvor vi avslutter festivalen sammen med våre venner i Soft Ride, Undergrünnen pluss en rekke andre fete band. I august drar vi nordover til Parkenfestivalen i Bodø, en nydelig festival vi også spilte på i 2015. På veien regner jeg med det kommer til og snurres litt Harvey Mandel, The Sadies, The Men, Kvartetten Som Sprängde og Dragontears. Sannsynligvis noe Fanclub også. Har ikke fått hørt Unga Bunga-podcasten ennå, men den må helt klart sjekkes. Har nettopp vraket bilen som overhodet ikke bestod EU-kontrollen, så hva vi får tak i av van/bil er uklart.


Dere slipper altså ny låt i dag/morgen, og det kommer mer musikk i form av EP og album ila året. Hva kan vi forvente av Dig Deeper anno 2017?

- Morgendagens singel er startskuddet på to utgivelser vi gjør i 2017. Etter stuiooppholdet hos Anders Møller i juni 2016 satt vi igjen med litt over en time med musikk. Det måtte deles opp i to utgivelser. EP-en kommer 19. april, albumet kommer 15. sept. Vi kommer til å turnere litt i vår/sommer og ikke minst til høsten, samt at skivene kommer ut i UK og BeNeLux-landene via Alien Agency, så ser fram til hva det kan bringe av fete utflukter. Inntil videre - take it easy, hør på fet musikk så sees vi et sted over en laserbrus.