Foto: Isak Andersen

Great News er ute med sin tredje og siste singel «Told», før det kommende debutalbumet «Wonderfault» kommer i midten av februar.

Bandet signerte nylig med Coda Agency i England og blir å se på flere konserter og festivaler i 2018, blant annet Eurosonic, Nordic Delight, by:Larm, Fres Festival og ble nylig bekreftet til Øya.

Vi tok en prat med Even Kjelby. (vokal og gitar)


Gratulerer med ny singel, den låter jo strålende. Fortell litt om låta.

- Tusen takk! Vi har gledet oss veldig lenge til å slippe denne sangen da den har vært med oss helt fra begynnelsen av. Det er nemlig den første sangen til Great News. Sangen viste Even til Ole og daværende trommefar Lars for å sjekke om de ville være med å starte band, og det ville de!

- Låten er beinhard i beskjeden: Du lever drømmen du ble fortalt å drømme.
Som bestefar sa "finn nokke du trives med, uansett ka det måtte være, så lenge det ikkje e heroin"

Hvordan har dere jobbet med debutalbumet? Hvaordan har prosessen rundt låtskrivingen og innspillingen i studio vært?

- Det ble tilbrakt mange seine netter i Industrihuset ved Puddefjordsbroen i Bergen. Vi ville inkludere mange nye sanger på albumet for å gjøre det mest mulig nytt for alle, så prosessen har vært like mye skriving som innspilling.

- Singlene som er sluppet i 2017 bidrar til å holde en rød tråd igjennom hele "bummet" for det er noe vi savner i dagens populær musikk, nemlig et solid "bumm". Even har spilt inn og produsert albumet i vårt eget studio og sier det har vært en bergogdalbane av læring, på et tidspunkt lærte han så mye at han måtte ta en kunnskapspause fordi han lærte for mye på for kort tid.
Hjernen til Even ble 53 gram tyngre etter innspillingen av albumet og veier nå 1503 gram, han har dog fortsatt en IQ på rundt 75.

Dere var inne på topp10 i vår årlige kåring over årets mest spennende debutanter, stemt frem av musikkbransjen. Hva synes dere om det?

- Det var jo utrolig hyggelig syns vi altså. Grådig kjekt å være med på en liste med så mange flinke folk. Tusen takk til alle de som syns at vi er spennende, det hjelper når jeg står opp om morgenen, ser meg sjøl i speilet og tenker "faen for en klovn".

Musikkbransjen har store forventninger til debutalbumet, hva er deres egne forventinger?

- Vi er så spente på mottagelsen av albumet at vi går på veggene, vi har tross alt kokt den suppen i tre år og brukte tre måneder på selve innspillingen. Vi har jo kanskje usunne høye forventninger til albumet vi har laget.
Da spesielt Kim Åge som tok ut forskudd på arv for å finansiere albumet som kostet ca. 200.000,- Og siden vi har gjort alt selv gikk pengene til Even og Ole. Men vi er realistiske rundt utgivelsen. Vi har ikke noen "make it or brake it" mentalitet, albumet er til oss og vennene våres i første omgang og hvis dere andre liker det kan dere også være venner med oss.

Hva var det beste albumet som kom ut i 2017, synes du?

- Ariel Pink - Dedicated to Bobby Jameson. Årets album lett. Gonzo Pop!Hva er dine topp 3 debutalbum gjennom tidene?

The Stone Roses - The Stone Roses (1989)

Guns N' Roses - Appetite for Destruction (1987)

Daft Punk - Homework (1997)


Hva skjer videre fremover?

- Livet! Og nytt album!