To år etter de slapp debutalbumet sitt, slipper Bergens-bandet Great News Now And Them nå førstkommende fredag, 17. april. Now And Them er Great News’ andre album, og med noen singelslipp på forhånd har vi fått noen smakebiter på hva albumet har å by på.

Great News sier de lar seg inspirere av blant annet 80-tallets rytmer og 90-tallets mote, og de kombinerer elementer fra ulike musikkstiler. Vokalist Even Kjelby forteller at mesteparten av Now And Them ble skrevet mens han var vel vitende om at forholdet med kjæresten var på vei til å ta slutt, og at albumet bærer preg av det. Albumet får han til å tenke på folkene som en gang var en stor del av livet hans og som han plutselig mistet kontakt med.

Etter en liten intro får vi høre første låt som er Never Going Back. Kjelby sier den handler om tidligere nevnte eks-kjæreste. Den er ikke sluppet som singel, men er for meg en typisk singel-låt med rytmer som setter seg og refreng som fenger umiddelbart. Det er en sånn låt som man umiddelbart kjenner igjen og husker man har hørt før. Det er en låt som jeg gjerne lytter på igjen og igjen uten at jeg blir lei.

« I see your face when I close my eyes / feels like I’m gonna lose my mind / so, I try my best not to close my eyes / but I can't help it cause I love your smile»

I starten av mars slapp Great News låten Reality Show som singel. Låten starter med vokalen i fokus, før rytmene kommer skikkelig inn og gitaren tar mer av fokuset. Det er en energisk låt om paradoksene av å være kjent fra sosiale medier og å være i fokus av helt feile grunner. Den handler om fyren som ikke ser for seg hvilken betydning det å bli med i et reality show har for fremtiden hans. Han er også bitter fordi han innser at hele verden så han gjøre alle disse dårlige valgene og at det er det han alltid vil være kjent for. Fyren som hadde sex på TV.

«I could have made a difference / but that wouldn’t be enough for me / the guy who ended up with having sex on TV»Låten Stranger In The Hallway ble sluppet som singel i starten av april. Den har en spesiell sound, og mangler de engasjerende rytmene som preger de fleste andre låtene på albumet. Den er mer «seig», på en måte. Den handler om når du ser noen på f.eks. bussen eller den andre siden av et rom, og du får skikkelig intens øyekontakt og så klarer du ikke få personen ut av hodet ditt etterpå. Jeg vil tro alle kjenner seg igjen i situasjonen, og teksten er bra. Låten treffer likevel ikke hos meg, jeg synes melodien blir for kjedelig, og den lyse vokalen er dessverre litt slitsom å høre på her. Jeg har hatt flere gjennomlyttinger, men vil fortsatt bare hoppe over den og fortsette til neste låt.

The One Where They Don’t Care er også en låt som skiller seg ut, men har en roligere rytme og en annen sound. Denne låten synes jeg derimot er behagelig å høre på, selv om det skal sies at jeg syntes den var litt kjedelig ved de første gjennomlyttingene. Det er en låt som vokser på meg, mer og mer for hver gjennomlytting, og vokalen er veldig behagelig.

Min favorittlåt på Now And Them er nok Restless Eyes. Det er en fin poplåt der alt funker for min del. Rytmen sitter, teksten er nydelig og melodien er munter samtidig som melankolien i teksten ligger bak. Det er en deilig bass som ligger som et trygt teppe i bunnen, jeg liker trommene og vokalen er behagelig.

«This party is over / there's no one left to witness the rain as makes a beautiful sound»

Kjelby selv er mest tilfreds med Someone Good fordi han får sagt til alle at han har ambisjoner og driven til å gjøre gode ting, selv om det blir litt borte i all støyen og distraksjoner noen ganger.

Kjelby har, som tidligere sagt, uttalt at Now And Them bærer preg av at det er skrevet mens forholdet med kjæresten var på vei til å ta slutt. Det er jo ingen hemmelighet at de fleste sanger handler om kjærlighet, på en eller annen måte. Siste låt på Now And Them, It Stays The Same, er et prakteksempel på det. It Stays The Same er en nydelig, liten kjærlighetsballade. Det er en sårhet i vokalen som er kledelig her, og jeg liker låten godt.

«Don't fall in the water / it's no use sinking into darkness / beautiful ocean / endless like my love for you»

Great News viser med Now And Them at de ikke har låst seg fast i én sound. De eksperimenterer og leker seg med musikken. Det er generelt sett gode låter, og jeg liker (stort sett) det jeg hører. Jeg har vippet mellom karakterer på albumet, og ender på en sterk 6'er. Jeg synes albumet er litt oppstykket, på en måte, men likevel absolutt verdt en lytt.