Foto: Fredrik Rødberg


Det er en uke siden vi meldte at Hvitmalt Gjerde legger ut på vår-turné med The Modern Times, og i dag kom den triste nyheten om at bandet legger opp når den er ferdig. Det Spellemann-nominerte bandet har holdt på i snart ti år, og siden 2013 har de sluppet to EPer, fire album, og blitt kjent som et av landets mest imponerende rockeband, både live og på plate.

I en pressemelding uttaler bandet at:

Vi takker for oss!
Det har vært en fantastisk tid med Hvitmalt Gjerde, men nå avslutter vi prosjektet med en kort rekke konserter gjennom 2018. Vi ser tilbake på magiske opplevelser og øyeblikk, og en diskografi vi er veldig stolt av! Takk til alle som har trodd på oss, kommet på konsertene våre og som har hørt på musikken. Vi elsker dere alle.

Bli med oss på en siste dans.

Johannes, Håvard & Sturla

(PS! Konsertdato i Bergen kommer)


Om veien videre, forteller bandet at alle tre medlemmer har egne, spennende prosjekter på gang. "Se opp for Kropp, hip-hop og en John Fogerty look-alike", sier de til Gaffa. I et intervju i Bergensavisa i dag, bekrefter bandet at det ikke er dårlig stemning som ligger til grunn for avgjørelsen om å gi seg. Tiden er rett og slett inne.

"Det har skjedd så utrolig mye med Hvitmalt. Selv om vi bare er 24 årføles det som om vi har holdt på i en mannsalder", forteller Sturla til avisa. "Vi har faktisk tenkt på det siden før vi laget den siste platen vår", sier Johannes. "Det føles naturlig å gi seg nå. For alle. Det er kult å forsvinne, for musikken vil jo alltid være der."HVITMALT GJERDE LIVE:

15. februar – Bodø: Dama Di
16. februar – Tromsø: Bastard bar
8. mars – Kristiansand: TrashPop *
9. mars – Oslo: Parkteatret *
10. mars – Porsgrunn: Rockeklubben i Porsgrunn *
13. april – Trondheim: Samfundet Klubben *
18. april – TBA

*Med The Modern Times.