Foto: Marthe Amanda Vannebo

Helt fra en sleivete anmeldelse av debutplata Golden Town i studentavisa Universitas i 2012, samme høst som Die With Your Boots On så dagens lys, har det vært en kobling mellom Signe Marie Rustad og countryklubbarrangørene. DWYBO-medgrunnlegger Eivind var den nebbete anmelderen som senere booket Rustad til nevnte klubb i kjelleren til Revolver i 2014. Da DWYBO to år senere begynte med bookingvirksomhet var Rustad første artist i «stallen». Nå er hun første artist som gis ut på den nye etiketten Die With Your Boots On Records. Første singel? Den heter «Die With Your Boots On».

- ’Die With Your Boots On’ var min vei ut av skrivesperren. Sangen handler om hvordan musikk kan redde livet ditt og ble i utgangspunktet skrevet som en hyllest til bookingteamet mitt og til all den flotte musikken de har formidlet til scener og spilt i DJ-settene sine rundt i Oslo, sier Rustad.

- Jeg forsøker å beskrive magien som kan skje når du er i publikum under en konsert, eller bare et sted der musikk spilles – og kanskje har du hatt en litt kjip dag – men en stemme, et instrument, noen ord i en sang, eller noe du ikke kan sette fingeren på, skaper denne varme følelsen i kroppen din og får deg til å føle at alt kommer til å gå bra. Frasen ’Die With Your Boots On’ er en alternativ måte å si ’ikke gi opp’ på, forteller Signe Marie Rustad videre.

Hør den nydelige låten her:Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debuten, skapte Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon.

Sammen med produsent Kenneth Ishak (Beezewax) og med det nye plateselskapet Die With Your Boots On Records i ryggen, tar Rustad oss på nytt med inn i sin unike, musikalske verden av ekspansiv kosmisk folk.