Foto: Therese Wangberg

Nick Cave & The Bad Seeds er i disse dager aktulle med med det fantastiske albumet «Ghosteen», og i dag bekrefter bandet facebook at de legger ut på turnè og kommer til Oslo Spektrum 25 .mai!Vår anmelder Ådne Evjen skriver følgende om det ferske albumet fra Nick Cave & Co:

«Albumet er delt inn i to deler. Den første delen representerer barna, den andre delen foreldrene. Hvordan dette gjenspeiles tekstlig og musikalsk overlater jeg til lytterne å tolke og finne ut av. Uansett hvordan man tolker akkurat den biten, så er det rett og slett et monumentalt storverk Nick Cave & The Bad Seeds har laget, og jeg har ikke annet valg enn å gi Ghosteen full uttelling på skalaen.»

Les hele anmeldelsen av Ghosteen.


Australske Nick Cave fikk sitt gjennombrudd med post punk-bandet The Birthday Party på begynnelsen av 80-tallet. Siden den tid har hans mørke og gåtefulle stemme jobbet seg inn bevisstheten til en omfangsrik lytterskare verden over. Konsertene hans fremstår gjerne som vekkelsesmøter hvor Cave er seremoni-leder. Tematikken kretser ofte rundt død, kjærlighet og de store spørsmålene – det er ikke uten grunn at han har blitt referert til som rockens «Prince of Darkness».

Billetter kommer for salg 25. oktober.

Forrige gang Cave besøkte Spektrum