Foto: Miller Mobley

Meek Mill og Gucci Mane kommer til strandfestivalen i på Kadettangen.

Robert Rihmeek Williams (32) kjent som Meek Mill kommer fra Philadelphia og startet karrieren som en battle-rapper. Artisten begynte å markere seg da han signerte på Maybach Music Group. Plateselskapet til den Miami-baserte artisten Rick Ross. Sammen produserte de hiten «Ima Boss» En av Meek Mills første hits og fortsatt en av hans største.

Dreamchasers var mixstapen som gjorde Meek Mill til et husholdt navn rap-miljøet. Albumet førte til to oppfølgere og en hærskare fans. Onsdag 1. juli headliner han Kadetten 2020

I 2012 slapp Mill sitt første studioalbum under Rick Ross’ sitt overvåkende øye. Dreams and Nightmares ble en gullsertifisert listetopper som åpnet dørene for Philadelphia-rapperen. Han samarbeidet nå med stjerner som Drake, Big Sean og Nicki Minaj.

Meek Mill har alltid bevist seg som en allsidig rapper som kan levere over svært ulike produksjoner og stilarter. Det er også hans evne som kurator og valg av samarbeidsartister som gjør han fortjent plass hos rap-eliten. Uansett hvem gjesteartister han tar med seg sørger han for at de komplimenterer Mill selv. Det gjestepakkede albumet Wins & Losses fra 2017 er et perfekt eksempel på allsidigheten og Meek Mills evne til å alltid følge med i tiden.

Siden studiodebuten har Meek Mill gitt ut en mengde mixstapes og utallige singler. Blant sine mest populære låter er samarbeidene han har hatt med Drake. «Amen» fra debutalbumet startet det profesjonelle vennskapet som skulle føre til en rekke monsterhits. Størst av alle er «R.I.C.O» og mastodonten «Going Bad». Sistnevnte er største singel fra Championships (2018). Meek Mills største album til nå. Faktisk så har ingen av albumene etter Dreams and Nightmares havnet lenger ned på Billboard-listene enn tredjeplass. Alle er solgt til platinum eller gull.

Gullgutten skal headline onsdag 1. juli på Kadetten 2020. Se frem til en hitparade fra den som mye mulig blir festivalens mest profesjonelle rapper.Gucci Mane beærer Kadetten 2020 med sitt nærvær onsdag 1. juli

Trap-pioner Gucci Mane har muligens en av de mest imponerende diskografiene av dagens hiphopartister. Hvert fall med tanke på kvantitet. Å scrolle gjennom alt på Spotify som Atlanta-rapperen har vært involvert i tar rett og slett for lang tid. I 2005 slapp han albumet Trap House med hans første store hit: «Icy». Låten sendte karrieren til Gucci til himmels. Låten tok han for det mest ut av livet som dopdealer og gjorde han heller avhengig av studiotimer. Frem til 2016 hadde Gucci Mane en kuleis tatovert på høyre kinn – en konstant iskald påminnelse på sine begynnelser.

Det er godt belegg for å hevde at Gucci Mane har vært en så sentral artist for trap-sjangeren at det er usikkert om det hadde vært en Migos, en Travis Scott eller en Future uten grunnarbeidet til Gucci.

Det kan være veldig overveldende å sette seg inn i en massiv katalog som Gucci sin. Men for å varme opp til Kadetten 2020 kan disse to albumene være gode steder å begynne: Woptober (2016). Se spesielt opp for den voldsomt fengende låten «Agressive». For å illustrere hvor god Gucci Mane er med samarbeid se ikke lenger enn prosjektet Droptopwop (2017). Sammen med Offset, 2 Chainz og Rick Ross leverer Gucci et konsist trap-verk av høy kvalitet. Et høydepunkt er låten «Both Eyes Closed».

Den 40 år gamle foregangsmannen har en imponerende katalog. 13 studioalbum og mer enn 70 mikstaper. Til tross for et turbulent liv utenfor studio har ikke det stoppet Gucci og konsekvent gi ut musikk siden han debuterte med albumet Trap House helt tilbake i 2005. En tid hvor ordet trap ikke var på noens tunger innen hiphop. Siden da har Gucci Mane samarbeidet med de fleste. Bruno Mars, Megan Thee Stallion, Migos, Young Thug, 21 Savage, Justin Bieber, Mariah Carey – ja til og med Marilyn Manson!

Blant hans største utgivelser er utgivelsene Woptober II (2019) og comeback-albumet Everybody Looking (2016).

Onsdag 1. juli kommer gudfaren Gucci Mane til Kadettangen for å undervise ungdommen.