Foto: M Shiers

Pstereo girer opp mot en skikkelig festivalsommer, og slipper to knallsterke liveartister til årets festival. Live-favorittene Future Islands og det sagnomsuste stjerneskuddet Metteson bekreftet i dag.

FUTURE ISLANDS

Future Islands er kjent for sine fabelaktige liveshows - mye på grunn av frontfigur Samuel T. Herrings ikoniske dansemoves på scenen. Den eminente danseløven og bandet fremførte "Seasons (Waiting on you)" på Letterman i 2014, og gikk formelig viralt med sin energiske opptreden og særegne stil, og gjorde dem til verdensstjerner over natta.

Herrings umiskjennelige vokalmelodi og William Cashions strengforføreri i front pares uanstrengt med atmosfærisk synth i bakgrunnen. Drivet minner om post-punk, og legeringen gjør lyduniverset til Future Islands tidløst - og ikke uten å legge igjen sitt spor i musikkhistorien.

Når bandet nå svinger innom Pstereo på Marinen er det bare å kaste seg i valsen og få flere deler av følelsesregisteret aktivert!

Hør den strålende nye singelen:METTESON

Metteson spiller konserter det går gjetord om, og hans opptreden på Blå under by:Larm i september er allerede omtalt som en "hvor var du da.."-opplevelse blant publikunmmerne som var der. Les vår anmeldelse

Mossingen Sverre Breivik (aka Metteson) har bakgrunn fra scenekunsten og er utdannet skuespiller, og beskrives som en stødig og animert frontfigur med en dedikasjon til alle aspekter ved sitt håndtverk. Han har allerede rukket å få mye oppmerksomhet både i inn- og utland, flere av låtene er blitt radiofavoritter, og han er i år nominert til spellemannspris i kategorien "årets gjennombrudd" og gramostipend.

EP-debuten "Convince me" som kom i fjor vår bærer en dualitet som gjør det til det ultimate lydsporet for både den som slår seg løs på dansegulvet, og den som depper fordi de ikke turte å danse.

Vi er ufattelig stolte av å få på plass disse to til årets festivalprogram, som nå virkelig begynner å ta form. Publikum kan forvente en skikkelig festivalopplevelse til sommeren, sammen med livefavoritter som Dumdum Boys, Sigrid, Wolfmother, Sleaford Mods og Girl in red og nye spennende bekjentskaper som Ash Olsen og Tkay Maidza, og ikke minst Lionheart Brothers som, i likhet med Pstereo, feirer 15-årsjubileum i år med albumet Dizzy Kiss.