Da Lorde i 2017 besøkte Norge, tok hun Oslo med storm. I sommer tar popikonet med seg det åpenhjertige hitalbumet Solar Power ut på turné – og gjør et etterlengtet stopp på Sentrum Scene 1. juli.

Lordes singel og album Solar Power landet i fjor som en popkomet ut av intet, til et hav av ros fra både fansen og kritikernes side, med over 100 millioner streams og full pott fra NME. Her er hun mykere og mer jordnær, inspirert av sekstitallets California og dets folkrockscene, en referanse hun vever sammen med karakteristisk uimotståelige popmelodier nok en gang smidd i samarbeid med Jack Antonoff. Det er ikke tilfeldig at platen ble sluppet på samme dag som solformørkelsen – den symboliserer et skifte og den artisten vi kjente var på et vis forandret, gjenoppfunnet. Aldri har vi tidligere hørt Lorde så åpenhjertig, så personlig, så autentisk.



Solar Power dreier seg rundt samspillet mellom menneske og natur, og er en hyllest til naturens helende egenskaper når mennesket står i krise. Platen sørger både det som var og er, men den skuer også fremover med håp. Det er rett og slett et helt nytt kapittel, både personlig og som artist – et talent i stadig vekst og utvikling.

Som 16-åring ble Lorde lyden av en hel generasjon, stillferdig, men selvsikker. Debutalbumet Pure Heroine ble en braksuksess som solgte utrolige 3,4 millioner eksemplar verden over og vant to Grammy Awards. Det gjorde henne til yngste soloartisten til å klatre helt til toppen av Billboard-topplisten i USA, noensinne. Siden da har hun blitt kåret til en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer, figurert på coveret av Rolling Stone og kuratert lydsporet til The Hunger Games: Mockingjay – Part 1, hvor hun bidro med hitsingelen «Yellow Flicker Beat». David Bowie kalte henne «musikkens fremtid». Andreplaten Melodrama sementerte for alvor hennes status som en av vår tids største popstjerner – en som gang på gang tar musikken i nye retninger, til nye høyder.

Var man så heldig å være tilstede på Lordes første visitt i Norge på Sentrum Scene i 2017 vet man at dette er en artist som leverer en konsertopplevelse uten like. Den gang vant hun umiddelbart over publikum og scoret høyt blant kritikerne, som kalte det en maktdemonstrasjon i stemmeprakt og sceneshow.

Ypperlig pop med mening ? Aftenposten

Maktdemonstrasjon i personlig drama ? Gaffa

Lorde skapte popfest og hadde publikum i sin hule hånd under sin første konsert i Norge ? Musikknyheter Les hele anmeldelsen her