Foto: Hogne Bø Pettersen


Det var iTromsø som fanget opp at Bel Canto hintet kraftig på sin hjemmeside om at noe var på gang.

Det er 20 år siden sist Anneli Drecker og Nils Johansen kom med ny musikk, da i form av Dorothy's Victory.

Bandet gjorde stor suksess fra 1992 til slutten av 90-tallet. Anneli Drecker sa i et intervju med Musikknyheter for noen år siden at hun mente likevel at de aldri ble så store som legenden tilsa. Hun mente de hadde ramlet mellom to stoler:

– Vi var ikke spesielle nok til å bli et spesielt kultband. Samtidig var vi ikke pop nok til å bli et stort popband. Selv om både Nils og jeg elsker den gode poplåten. Kanskje hvis vi hadde vært på et annet selskap… jeg vet rett og slett ikke. Og sånn som jeg tenker nå, slik tenker alle band i anfall av etterpåklokskap.

Siden 2002 har bandet stort sett vært i dvale, men de har spilt enkelte konserter, helt sporadisk. Ikke minst ble de gjenforent med Geir "Biosphere" Jenssen for et par konserter. Han blir også med på enkelte låter på det kommende albumet.

På spørsmål fra Helge Skog i iTromsø-intervjuet sier Nils Johansen:

– Det kreative arbeidet stopper egentlig aldri opp. Vi har både en del eldre låter og nye nytt liggende. Vi har mer materiale enn det som får plass på ett album, så problemet for vår del blir å velge hva som skal med. Vi har jo ikke lyst stil å «brenne inne» med låter.

Målet er at albumet skal bli ferdig i løpet av året.