Foto: York Tillyer


Den originale Genesis-vokalisten, som ble kåret til Prog God av magasinet PROG i 2014, annonserte tirsdag at nå skal han ut på turne igjen. Og: Han gir ut sitt første album med ny musikk siden Up fra 2002!

- Det har gått en stund siden sist, og jeg er nå omkranset av mange nye låter og jeg gleder meg til å ta dem med ut på veien for å noen spinninger.

- Jeg gleder meg til å se alle dere der ute.

Både turneen og albumet er kalt i/o og sistnevnte skal komme ut våren 2023, like før turnestart. Og da kommer han til Norge! Det blir konsert på Koengen og Bergenshus festning fredag 2. juni, og billettene legges ut for salg fredag 11. november, via Live Nation.

Peter Gabriel var den originale vokalisten i bandet Genesis, men forlot bandet i 1975. Han ga ut sitt første soloalbum i 1977 og det neste tiåret lagde han album, singler og filmmusikk som gjorde suksess.

Men alt han hadde gjort før bleknet i forhold da albumet So kom ut med superhiten Sledgehammer som gikk på evig rotasjon på MTV med sin Nick Park-animerte (Wallace & Gromit) musikkvideo.

Gabriel er kjent for å fronte musikk fra andre verdensdeler enn Vesten, noen han holdt på med lenge før det ble på moten, og har grunnlagt både festivalen Womad og plateselskapet Real World Records.

I årene 2010 til 2012 turnerte han med fullt symfoniorkester, og norske Ane Brun på vokal. Hun sang blant annet Kate Bush sitt refreng på låten Don't Give Up