24. november slapp rockelegendene i Ricochets sin første singel «Shooting Star». Dette er en smakebit fra det som blir deres første album på sytten år.

Nå har Trond Andreassen & Co. bekreftet at albumet «Closer to the Light» slippes fredag 3. februar. Deretter bærer det ut på klubbturné.

Ricochets tilbakekomst på festivalscener har filleristet publikum på festivalsletter som Øya, Bukta, Pstereo, Månefestivalen og Tons of Rock de siste somrene. Konsertene har fått panegyriske omtaler i pressen og massiv kjærlighet fra publikum - som hadde blitt både eldre og yngre siden sist! Men opplevelsen vekket også til live de kreative kreftene i bandet, som har endt opp med å skrive et knippe nye låter til det som blir deres fjerde album – og det første siden 2005.

«Closer to the Light» er drevet av den samme lidenskapen og bygger videre på det samme fundamentet som før — garagerock, soul, 50’s, swing og rock-noir. Trond Andreassen synger fortsatt som om det gjelder livet, backet av originalmedlemmene Knut Øyvind Olsen på bass og Svenn Poppe Jr på piano og orgel. Sammen med gitarist Fredrik Gretland (Sweden, The Cumshots) og trommis Johan Edvardsson (Navigators, Sweden, Tellusalie), legger de til nye fasetter i Ricochets umiskjennelige sound.

Trond Andreassen og tekstforfatter Christian Bloom skrev sangene på «Closer to the Light» under pandemien, og i januar 2022 vendte bandet tilbake til Athletic Sound Studio i Halden for å spille dem inn. Sammen med produsent Chips Kiesby (The Hellacopters, Nomads, Sator, Wilmer X) har Ricochets laget et album drevet av lys og mørke og uventede vendinger, av ugjenkallelig fortid og uviss fremtid, av store melodier og enda større følelser. «Closer to the Light» er klassisk rock, tidløst her og nå.I februar 2023, legger derfor bandet ut på klubbturné med et rykende ferskt album i bagasjen. Se turnèlista her!