Øverst troner den innflytelsesrike amerikanske rapperen Kendrick Lamar, som tidligere denne måneden mottok sin 17. GRAMMY for årets beste rapalbum med Mr. Morale and the Big Steppers.

Blant navnene i dagens offentliggjøring har vi også Caroline Polachek, som for få uker siden slapp det kritikerroste albumet Desire, I Want to Turn Into You, Weyes Blood, Code Orange og afropopens gudmor, Angélique Kidjo.

Av norske navn på plakaten er Karpe og Witch Club Satan tidligere annonsert.

Roskildefestivalens programsjef Anders Wahrén sier:

– Denne offentliggjøringen er rik på tydelige internasjonale stemmer som, på hver sin måte symboliserer mening, håp og forandring. Roskilde deler et spesielt bånd med Kendrick Lamar og Angélique Kidjo som spenner flere tiår, og begge har alltid levert noe unikt til festivalen.

Kendrick Lamar spilte sist på Roskildefestivalen i 2015 med en minneverdig konsert på Orange Scene. Den sjangerdefinerende rapperen var også booket til Roskilde i både 2020 og 2021. Det blir derfor et gledelig gjensyn med rapperen som mange har ventet på – rapperen er nemlig en av de mest ønskede artistene til årets festival.

Programsjef Ander Wahrén sier:

– Kendrick Lamar er sin generasjons største og mest innflytelsesrike rapper, han beviser gang på gang at han innehar en kunstnerisk integritet uten sidestykke. Denne integriteten omsetter han til ville konsertopplevelser som oppleves både intime og som rene energibomber.

Disse 14 navnene legges til Roskildes musikkplakat i dag:

Kendrick Lamar (US)

Angélique Kidjo (BEN/US)
Caroline Polachek (US)
Code Orange (US)
Weyes Blood (US)

Benny Jamz (DK)
Clarissa Connelly’s Canon (DK)
Derya Yildrim & Grup Simsek (TUR)
First Hate (DK)
Fulu Miziki (CD)
Indigo De Souza (US)
Nora Brown (US)
Phelimuncasi (ZA)
Special Interest (US)

Følgende navn legges til Roskildes Art & Activism-program:

Josefine Opsahl & Jules Fischer (DK)

Lars Greve (DK)