Etter 13 etapper og 1767 dager er endelig Kiss sin siste turné over. De begynte den for nesten fem år siden med et show på Rogers Arena i Vancouver, Canada, 31. januar 2019. Og nå har Kiss spilt sin siste konsert noensinne. Over 20 000 soldater fra Kiss Army (som fansen hr kalt seg siden de organiserte protester utenfor radiostasjoner som ikke ville spille Kiss på 70-tallet) var i går i Madison Square Garden i New York for å se et siste pyroteknisk hurra.

Ingen har noensinne vær i tvil om at Kiss skulle fortsette. Gene Simmons har gitt flere hint om det.

- Jeg liker den ideen, sa han til Rolling Stone tidligere denne måneden.

- Hvorfor ikke gi stafettpinnen og kronen til fire nye, unge mennesker som fortjener det?

Nå vet vi at det blir en fortsettelse, men ikke med nye ukjente medlemmer. Den siste tiden har Kiss hatt en klokke på hjemmesiden sin som har telt ned til noe. Det var ikke en nedtelling til siste konsert. Nå har de avslørt at de fortsetter som avatarer, og følger i fotsporene til det enormt suksessrike Abba Voyage-showet i London. Her har de fire medlemmene fra den svenske popkvartetten framført en setliste med deres største hits, samtidig som de framstår som naturtro 3D-projeksjoner.

Flere filmsnutter er lagt ut for de som registrerer seg på hjemmesiden til Kiss. I tillegg har de lagt ut en film på YouTube-kanalen sin.Fans som registrerer seg på hjemmesiden til Kiss kan se flere små videosnutter. Den første, med tittelen "A New Era Begins", gir en titt bak kulissene og samtaler med de to grunnleggerne av bandet.

- Fremtiden er veldig spennende, sier Simmons, mens Stanley legger til: - Vi kan leve videre. Til evig tid.

En annen film viser hvordan avatarene ble laget, mens en tredje inneholder en samtale mellom Kiss og representanter for Pophouse (det svenske selskapet bak Abba-showet) og Industrial Light & Magic. Det sistnevnte er det mest innflytelsesrike selskapet noensinne når det kommer til effekter på film. Opprinnelig ble det skapt for å lage effektene til Star Wars.

Live-datoer for når avatarversjonene av Kiss skal starte sin turné er enda ikke annonsert.

Hvordan har fansen reagert på dette? I videoene Kiss har lagt ut er de selvsagt ekstatiske. På nettet har derimot noen kommentert:

- Et virtuelt Kiss? Ok, da kan jeg betale dem med virtuelle penger.