Det sier Wiggo Bjur, leder i Saltenbluesen. Bandet de har booket er The Waterboys, som nå altså tar turen nord for polarsirkelen lørdag 14. september, sammen med Funhouse og Ana Popovic

Det er 20. gangen festivalen går av staben og Saltenbluesen er ikke ukjent med å booke gamle helter, og har hatt konserter med både Manfred Mann, Uriah Heep, Slade, Chris Thompson, Bernie Marsden og Dr. Feelgood tidligere.

Skotske Mike Scott er frontmannen i The Waterboys. Bandet var store på 80-tallet med album som The Waterboys (1983), A Pagan Place (1984), This Is The Sea (1985) og Fisherman’s Blues (1988). På de første platene fikk de merkelappen “The Big Music”, men på Fisherman’s Blues og særlig på etterfølgeren Room To Roam (1990), skiftet de stil og gikk i en mer folkemusikkaktig retning.

Deres mest kjente låter i Norge er nok Fisherman's Blues og The Whole of the Moon. Da bandet spilte på Parkenfestivalen i Bodø for noen år tilbake ble ikke disse spilt, og Scott er kjent for å være litt lunefull.

Han var i godt humør da vi intervjuet ham i fjor.Samme kveld som Waterboys spiller også Funhouse, som var bandet til Marius Müller. Når de kommer til Fauske i september har de holdt på i 35 år, og det er 25 år siden Marius Müller døde. Siste navn på plakaten lørdag er bluesstjernen Ana Popovic.

Saltenbluesen har fortsatt tre navn som enda ikke er annonsert.

Billettsalget starter 9. februar.