Darling West på Øya. Foto: Johannes Granseth

Mens de fleste konsertscenene i byen tar fellesferie, byr SALT på en månedslang festival i Lillebjørn Nilsens ånd.

I sommer fylles hovedscenen på SALT av noen av landets mest folkekjære artister.

Konsertserien Bysommer er en videreføring av konserten med samme navn som Lillebjørn Nilsen og hans mangeårige samarbeidspartner Helge Westbye avholdt på Rockefeller gjennom to tiår. I år flyttes konserten til sommerlige omgivelser på kaikanten, og består av en rekke konserter i en bredt sjangerlandskap.

– Det er jo ikke vanlig med så høy konsertaktivitet i juli utenom festivalene, men vi håper og tror at det er masse folk i Oslo som vil oppleve god musikk og festivalstemning på kaikanten. Vi føler oss også sikre på at programmet er såpass sterkt, vi har jo med oss flere av landets største artister, sier Tonje Jacobsen, bookingansvarlig på SALT.

På programmet står navn som OnklP, Noora Noor, Klossmajor, Darling West, Ingrid Olava og Øystein Greni.

Da Lillebjørn Nilsen gikk bort i vinter, var konsertserien allerede påbegynt. Initiativtaker Helge Westbye håper at konsertserien kan være en fin måte å hedre Lillebjørn – og et kjærkomment tilbud til de som av ulike årsaker befinner seg i Oslo i sommer.

– Hva er bedre enn å få sommerfølelse langs kaia med Lillebjørns kjærlighet til Oslo som klangbunn, sier Westbye.

Bysommer er attpåtil en del av jubileumsfeiringen Oslo2024. Mange av artistene på plakaten har Lillebjørn Nilsen som en uttalt inspirasjonskilde i sitt arbeid. Artistene vil i hovedsak spille egen musikk, men flere lover også en hyllest eller to til Lillebjørn. Konsertserien åpnes også av bestillingsverket «Thea & the Wild spiller Lillebjørn Nilsen», som har urfremføring på MiniØya i forkant.BYSOMMERS LINE-UP:

07.07 – Thea & The Wild spiller Lillebjørn Nilsen

10.07 – Ingrid Olava

11.07 – Darling West

13.07 – Signe Marie Rustad

16.07 – Bare Egil Band

17.07 – Jonas Alaska

18.07 – OnklP

19.07 – Øystein Greni

20.07 – Tommy Tee

23.07 – Klossmajor

24.07 – Tre små kinesere

25.07 – Noora Noor

26.07 – Ævestaden

27.07 – Erlend Ropstad