Refused slipper nå den andre singelen fra albumet “War Music”, som slippes globalt via Spinefarm/Search & Destroy 18. oktober 2019. “REV001” har også fått en musikkvideo som er regissert av bandets egen Kristofer Steen, danser Lyxzén vei mot revolusjon, og kjemper mot neo-fasister.

Tredje søndag i advent, den 15. desember, er det «hardcore» som ligger bak luka i adventskalenderen når svenskene i Refused kommer til Vulkan Arena i Oslo.

Bandet, som sist spilte i Norge i 2016, er for mange å regne som pionerer innen hardcore-sjangeren. Deres tredje plate «The shape of punk to come» fra 1998 regnes som en av de platene som forandret sjangeren, og med dét skrev de seg inn i musikkhistoriebøkene. Refused la opp kort tid etter den tredje plata kom, men den fortsatte å bemerke seg verden over og følgelig ble svenskene etter hvert omtalt som ett av tidenes beste punk- og hardcoreband.

I 2012 annonserte bandet et etterlengtet comeback hvor de blant annet spilte på Øyafestivalen, og nå er det endelig dags for et nytt gjensyn med legendene