Black Francis, Joey Santiago, David Lovering, og Paz Lenchantin - slipper i dag musikkvideo til låta “Long Rider” fra bandets nye album Beneath The Eyrie (BMG/Infectious).

Videoen er surrealistisk og drømmeaktig, og tar for seg det tragiske dødsfallet til Desiree, en tidligere surfer, og nær venn av Lenchantin. Hun ble tatt av en stor bølge for et par år siden. Lenchantin sier: "It was almost as if Desiree had this dream before she went surfing that morning, and hints at that even if she had known her fate, she would still have taken that wave".

Narrativet i videoen er laget av Lenchantin, og bygger på sangens tekst som hun har skrevet sammen med Black Francis. Musikkvideoen er regissert av Gilbert Trejo, og er filmet sør i Calfornia, på Will Rogers State Beach. Den profesjonelle surferen Danica Elbertse, en god venn av Lenchantin, er med i videoen. Lenchantin er en die hard-fan av surf-filmer fra 60-tallet og da særlig de av filmmaker George Greenough. Videoen er skutt på 16mm film. Undervannsbildene er filmet med Super 8-kamera. “Long Rider” er Pazs andre musikkvideo for Pixies. Den forrige var videoen til “Classic Masher”, fra bandets album Head Carrier i 2016.

Foto: Travis Shinn