Det begynner å nærme seg fire år siden skotske Biffy Clyro slapp sitt syvende studioalbum Ellipsis, med singler som Wolves of Winter, Re-Arrange og Friends and Enemies. Siden den gang har de sluppet soundtracket Balance, Not Symmetry for filmen med samme navn i 2019, men uten det samme fokus som de har på studioalbum kun med bandet i tankene.

Siden den gang har det vært stille rundt trioen, men den siste uken har bandet sluppet små kuriøse teasere på sosiale medier, samt lagt inn et noe spesielt filter på Spotify, som vises hvis man går inn på hvilken som helst av de eldre låtene og spiller dem av på mobilen.

I tillegg har fans fått tilsendt både digitale og fysiske kort med pantone-farger, uten noen nærmere forklaring.
I kveld ble mysteriet avslørt, da bandets nye låt Instant History fikk sin premiere som BBC Radio 1s "Hottest Record in the World". Dette er erketypisk Biffy Clyro med digert lydbilde og masse gitarer, og i følge vokalist Simon Neil en perfekt teaser til det ferdige albumet:

- Dette er en stor og bombastisk forsmak på albumet som kommer om en stund. Det alltid vanskelig å velge, men dette er da den åttende retten i en 11-retters middag, og den er digg!

Hør låta og se videoen øverst i artikkelen.