«Æ tar mæ sjøl i å tenk at kanskje ting va bedre før»

Bandet Virkelig er fra Bodø og har en fullengder bak seg. Albumet heter Lykke til i livet og fikk 8/10 av vår anmelder da det kom i 2018. Om du ikke har hørt hele albumet, har du sikkert hørt enten Ballettdanseren eller Storbyangst, singlene fra albumet.

Vokalist og gitarist Tobias Aamodt er litt hemmelighetsfull rundt det, men mye tyder på at de unge Bodø-gutta kommer med nytt album i løpet av 2020. De har sluppet to låter på kort tid nå. I mars kom Dynamitt, en låt som er påvirket av at Virkelig har hørt på band som The Cure og New Order. I dag slipper de Identitetsløse menn ut til folket. Her utdyper Tobias Aamodt for leserne hvem som har påvirket musikken i den gitar- og synthdrevne låten og hva teksten handler om:

Gratulerer med ny singel! Først: Hva kan du si om teksten til låten?
– Tusen takk for det! Identitetsløse menn ble skrevet i mars 2019, etter at jeg møtte en gammel bekjent/kompis som hadde fått markante holdningsendringer. Det var en type sinne jeg ikke hadde oppfattet før, mot skolen, kvinner og samfunnet generelt. Jeg begynte å lure på hvorfor stadig flere unge menn blir samfunnstapere, og om vi som samfunn er gode nok til å se dem. Jeg undret meg over hvor kort vei det er fra den ene arenaen med skole, jobb og samliv til den andre arenaen med sinne, hat, og utenforskap. Har vi tid til å se dem, eller er de skyggene som skal til for at andre skal skinne?

Kan du si litt om musikken?
– Musikalsk sett er låten viktig for veien videre. Vi var veldig inspirert av tidlig Arcade Fire og skotske Frightened Rabbit da vi skrev den. Yngve Sætre har produsert den, og han har vært enormt viktig for feelingen i låta.


Foto: Leah Håland Solomons


Nå har dere sluppet to singler på relativt kort tid. Er det meningen at begge låtene blir å finne på et kommende album?
– Vi brukte hele 2019 og første del av 2020 på å være i studio, og begge de låtene har sin plass på noe større, ja.

Når kan vi forvente at det neste albumet kommer ut?
– Uten at jeg kan si for mye nå, så kommer det noe større en gang til høsten.

Henger storbyangsten fremdeles i, forresten?
– Hehe. Jeg og Sondre bor jo i Oslo nå, mens Erlend bor i Bodø. Jeg vet ikke med Sondre, men jeg er hvert fall i et konstant komplisert forhold med livet og Oslo. Jeg vet ikke om storbyangsten henger så godt i, men i hvert fall angsten.

Hva slags musikk hører du på for tida? Har du noe du vil anbefale til leserne?
– Ja! Jeg vil på det varmeste anbefale Eluvium sitt nye album Virka 1. Det er et enormt fint ambient-/støyalbum, som passer til skogsturer på natten. Det har man jo tid til nå.Hjemmesiden til Virkelig