Fixation er ikke fremmed for å skrive dagsaktuelle tekster, men denne gangen er teksten dypt personlig. Sangen ble skrevet da vokalist Jonas Hansen var under behandling for OCD (Obsessive-Compulsive Disorder), og nå håper bandet å kunne bidra til å bryte ned stigma og normalisere samtaler rundt mental helse og OCD.

— I låten har jeg forsøkt å beskrive følelser jeg har som følge av OCD lidelsen min. Følelsen av å få klaustrofobi i egen hud, og det umulige behovet for å komme seg vekk fra seg selv. Dette er jo åpenbart en veldig personlig låt, men det er veldig viktig for meg å være åpen om disse følelsene, både for min egen del og for andre som trenger å høre de ordene bli sunget. Det er en låt jeg er veldig glad i, så jeg gleder meg til at folk får høre den.

Fixation blir beskrevet som et band som utfordrer sjangre og kombinerer elementer fra metalcore, stadionrock og postmetal med elektroniske elementer og dynamiske melodiøse synther. Det unike lydbildet deres har resultert i oppmerksomhet og anerkjennelse fra blant annet BBC Radio1 Rock show with Daniel P. Carter, BBC Radio1 “Hottest Records of the Week”, og de har blitt trukket frem i spalter om de mest lovende internasjonale nykommerne av blant annet Kerrang! Magazine “Now Hear This” og Metal Hammer Tyskland “Spot On”.

Vi så Fixation på by:Larm i fjor og ble imponert: Dopamininnsprøytning på Vulkan Arena

Musikalsk møter vi en røffere side av Fixation i den nye singelen “Claustrophobic”, og de viser bredden i musikken de lager. Det er tydelig med denne låten at bandet skaper musikk som resonerer med en generasjon og ikke kun fans av en spesifikk sjanger.

Forsidefoto: Sebastian Ludvigsen