Den splitter nye Mossefestivalen Varna Festival var bare noen timer gammel da Oslobandet Tuba Tuba gikk på scenen rundt midnatt fredag. Fra før hadde de lokale yndlingene i Away gitt oss en fortreffelig konsert som ga en forvarsel på hva helgen ville bringe.

Tuba Tuba inntok den ærverdige gamle kinoen Tivoli Amfi i Moss sentrum med den umiskjennelige selvtilliten vi har blitt vant med i løpet av det siste årets heftige turnévirksomhet.
Det Brooklyn-inspirerte indiepopbandet har gjort alt for å gi de fremmøtte en fest de ikke glemmer med det første - og det lykkes de med i aller høyeste grad. Det må også sies at bandet har vokst raskt det siste året. Det merkes at gutta har spilt sammen ofte i det siste, ikke minst i vokalharmoniene. Disse er blitt merkbart tightere, og sender gåsehud nedover de dødssvette juliryggene våre.

 photo Tubatuba_varna_zpse3b1f663.jpg

Et feststemt publikum, stolte over å få være med på den første Varna Festival noen sinne, er svært så deltakende foran scenen, og bidrar til spastisk dansing av ypperste sort. Vorspielfavoritter som Discodyr og Inni Planeten er populære blant mossingene, og når det sjette konfettirøret går i lufta har Tuba Tuba nok en gang dekket oss (og ølen) i den magiske sommermusikkens nedfallsfrukter.

En sterk start på en sterk festival!Foto: Synne Øverland Knudsen