Varnafestivalen har rukket å bli noen timer gammel da de rutinerte rockerne i Johndoe møter opp på Vansjøscenen. Det har begynt å bli folksomt i parken etterhvert, og dette må sies å være en sterk booking fra en ung festival som Varna.

Det er ingen tvil om at Johndoe har vært et av Norges beste rockeband de siste 15 årene, og selv om den posisjonen har blitt svekket noe den siste tiden, holder de fortsatt forholdsvis høyt nivå. Johndoe har blitt beskrevet som "Jokke fra Trondheim", og det er ikke uten grunn. Det er uten tvil rølpete greier, og det gjenspeiles til en viss grad i guttas kostymer. De har valgt seg én stil hver, tilsynelatende. Den festligste stilen har gitarist Terje Uv valgt - han har på seg hockeyskjorte. Ganske likt Jokkes gamle trommis "Kula".

Det har vært blandede mottakelser for Johndoes nye saker. En moderniseringsprosess har ikke bare vært smertefri, og nå har de også hoppet på droppe-vokal-trenden. Scenen er dekorert med bokstavene JHND, og det er selvsagt helt OK at et band forsøker å fornye seg. Men det er fortsatt det gamle Johndoe-materialet som holder best, og det gjør det overraskende godt. De nye sakene er merkbart svakere, og det trekker en del ned her. Men når alt skal summeres opp etter konserten, er vi enige om at Johndoe har levert en bra rockekonsert uten å finne opp kruttet på nytt.


Foto: Eva Sørløkk