Flaming Lips er det største trekkplasteret på årets Lost Weekend festival, og hvilket trekkplaster! Det alternative rockebandet har eksistert siden 1983, og har en rekke utgivelser bak seg. Deres siste album At War With The Mystics fra 2006 høstet gode kritikker, og la det være klart først som sist; bandet innfridde alle forventninger og enda litt til!

Det store samtaleemnet før gårsdagens konsert var om vokalist Wayne Coney skulle innta sin berømte ”space – bobble” og rulle ut blant publikum, eller om han hadde ett nytt ess i ermet.
Boblen var på plass, og i tillegg var det både nisser og grønne aliens på scenen. Enorme mengder konfetti og store ballonger ble kastet ut over publikum, og det hele utartet seg til å bli en kjempefest.

Litt pinlig var det at Wayne Coney måtte be publikum trekke nærmere scenen før de satte i gang showet, det burde strengt tatt ikke vært nødvendig. Men det så ikke ut til å legge en demper for noen. For hvilken musikkglede og entusiasme som kom fra scenen. Og ironisk nok regnet det heller ikke under Flaming Lips’ konsert. De ga oss låter som ”Free Radicals” og ”Fight Test”, og overraskende nok sang Wayne Coney temmelig rent på de aller fleste låtene, noe som gjorde konserten til en fantastisk opplevelse.

Det ble også rom for noen ektefølte politiske budskap, og når Wayne fikk publikum til å synge med på ”The Yeah Yeah Yeah Song” var det som om budskapet kunne nå uendelig langt. Det var med andre ord ingen andre steder som var mer verdt å være denne torsdagskvelden!

9/10

Foto: Benedikte Holen