For tredje år på rad blir festivalen Jugendfest arrangert i jugendbyen Ålesund, og for hvert år har festivalen bare blitt større og større, noe de i år viser ved blant annet å ha Röyksopp øverst på plakaten. De skal avslutte festivalen med sin opptreden på lørdagskvelden, men allerede tidlig fredagskveld var det duket for ett av Norges kommende store rockeband, Pony The Pirate.

De hadde fått æren av å åpne årets Jugendfest, og med den sterke debutplaten This Is Our Psychopedia! i bagasjen låg det an til at dette kunne bli en meget god opplevelse. Dessverre ble det ikke helt slik, for som publikummer druknet lyden, og ikke minst vokalen, i en altfor kraftig bass og dure-lyd konserten gjennom, så selv om Pony The Pirate leverte på scenen, så satt man likevel igjen med en følelse av at dette kunne vært enda bedre, hadde lyden vært mer på bandets side. Samtidig er det ikke alltid like enkelt å være første band ut på en festival, der slike startvansker kan oppstå. picture

Under gårsdagens konsert spilte Pony The Pirate flere nye låter, men det var hitlåtene Psychopedia, Walk The Shame og Sing som slo best an blant de fremmøte, og avslutningen med The Sun var virkelig av stor klasse, der bandet absolutt beviste at Arcade Fire-sammenligningene er rettferdige, samtidig som låten i og for seg kanskje er den beste Pony The Pirate til nå har skrevet. Den gjorde også sitt for at publikum gikk fra konserten med en god opplevelse til slutt, selv med en litt trøblete lydinnledning.


Foto: Lars-Ove Håhjem/Musikknyheter.no