De fire London- gutta i The Vaccines slapp debut- albumet What Did You Expect From The Vaccines? i fjor, og har siden det hatt verden for sine føtter. De har satt seg selv på kartet, og fått oppmerksomhet rundt om kring i hele verden. Allikvel har de potensiale til å bli enda bedre, og forventningene er store foran utgivelsen av deres andre album som kommer ut i USA 4. september i år.

picture

Konserten som The Vaccines leverte på årets Hultsfred- festival for akkurat en uke siden, var noe av det bedre under festivalen, men var ikke noe spesielt utenom det vanlige. Det var god stemning blandt publikum, og bandets tydelige fordel var at de kun har gitt ut ett album, noe som gjorde at de fleste klarte å synge med til nesten alle låtene. The Vaccines åpnet med den første singelen fra fjorårets album Tigerblood, og det var mengder av allsang i folkemengden foran Blue Stage lørdag formiddag. De fortsatte så med Wetsuit, og klemte også inn den nye singelen No Hope, i tillegg til to nye låter fra det deres neste album The Vaccines Come Of Age.

Dessverre hadde The Vaccines gjennom hele konserten mye problemer med det tekninske. Det var til tider dårlig lyd, og det vistes veldig godt på bandmedlemmene, som iherdig prøvde å rette på dette med tegnespråk til de backstage. Dette gjorde kanskje at konserten mistet litt troverdighet, noe som ikke er bandet sitt skyld, men de kunne godt gjort problemene litt mindre synlig. Opptredenen i seg selv var god, men til tider litt kjedelig. Stemningen var som sagt på topp blandt publikum som sang med, og dette reddet inn en del av den litt stive og innøvde konserten. Best liv var det nok under de tre låtene Post Break Up Sex, All In White og If You Wanna.

picture

Som sagt var The Vaccines- konserten helt middels, og deres opptreden på Hultsfred var ikke noe som kommer til å bli spesielt husket av festivalgjengerne. Allikevel har de gjort det stort det siste året, og de er morsomme å høre på. Låtene deres passer veldig bra med sjarmen på Hultsfred, og man så at folk koste seg. The Vaccines har helt klart stort potensiale til å bli enda bedre, og det anbefales å holde et godt øye til London- gutta årene fremover.
Foto: Nikolai Kongelf

The Vaccines på nett

Hultsfred på nett