Det har gått fire år siden forrige album, men nå er Dominic endelig klar med sitt album nummer tre, «Persona», som er ute i denne uka.

Vi tok en prat med Øyvind Øverås Moland fra Dominic:


Grattis med nytt album. Fortell litt om innspillingen.

- Takk for det! I motsetning til hvordan vi stort sett har gjort det tidligere, hvor vi har gått inn i studio med ferdige låter for så å smelle de inn på tape, så har prosessen denne gang gått over litt lengre tid. De første trommesporene ble spilt inn i mai 2012, også var vi litt inn og ut av studio sommeren og høsten 2012, samtidig som vi snekra ferdig låter til skiva. Siste miksing ble gjort i januar i år.

En del av innspillingene er også gjort selv på øvelokalet og i stua hjemme, også har vi etterpå satt det sammen med studioinnspillingene.


Hva mener dere selv er den største forskjellen på det nye albumet kontra det forrige?

- Nord var nok en litt røffere og mørkere affære hvor vi rendyrka et spesielt uttrykk. Persona har mye av den samme intensiteten, men jeg tror samtidig den kan være lettere å lytte til. Den spenner seg nok også over et større musikalsk landskap.


Nevn tre inspirasjonskilder som er en slags fellesnevner innad i bandet.

- Vi har aldri hatt noen klare og konkrete inspirasjonskilder, men i oppstarten var vi nok på mange måter inspirert av musikken og miljøet i Nord Sverige (Umeå/Skellefteå) på 90-tallet. Ut fra dette miljøet kom det mange band som f.eks.Fireside, Breach, Abhinanda, Starmarket, Refused, Cult of Luna, Randy osv. Masse gromband som geografisk sett holdt til rimelig nært oss, og som dermed gjorde at vi kunne relatere til dem på flere måter.


Journalister og bloggere har en tendens til å hype alle nye band de hører om, for så å glemme de etablerte bandene. Enig/uenig?

- Har egentlig ikke tenkt så mye over det. Er jo svært mange journalister og bloggere der ute, så kan ikke skjære alle over en kam.


Hvis dere skulle spille en coverlåt på deres neste konsert, hvilken ville det ha vært i såfall?

- Babe Ruth - The Runaways


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Vi har jo turnert og spilt med mange nydelige norske band, men hvis vi skulle valgt ut et par flotte folk som er aktuelle og blir aktuelle med ting i 2013 kan vi jo nevne Rumble in Rhodos, Kollwitz, Jack Dalton, Truls og Cold Mailman. Heyerdahl og Atlanter-platene klinger forresten godt i øra og.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Hører på svært mye forskjellig, men for å trekke frem et par, så virker den nye Low skiva å være bra, i tillegg må Cult of Luna - Vertikal nevnes. Tame Impala - Lonerism ruller og går også fortsatt.


Og til slutt. Fortell en morsom vits!

- Siden vitselageret ikke er fyllt til randen for øyeblikket, så tyr jeg til denne godbiten jeg fant på nett:

A woman gets on a bus with her baby. The bus driver says: ''Ugh, that's the ugliest baby I've ever seen!'' The woman walks to the rear of the bus and sits down, fuming. She says to a man next to her: ''The driver just insulted me!'' The man says: ''You go up there and tell him off. Go on, I'll hold your monkey for you.''



Dominic tar med seg Jack Dalton på norgesturne og spiller følgene datoer:

T16.april Melhus - Trøndertun
O17.april Røros Ungdommens Hus
T18.april Trondheim – Familien
F19.april Tromsø Bastard
L20.april Bodø Gimle
T 30.april Trondheim - Nattrock (Under 18 konsert)
L 4.Mai Oslo – Parkteateret


Foto: Håvard Johansen