Foto: Jonathan Vivaas KiseEmelie Hollow ble i fjor kjent via TV-programmet The Stream, og har siden da rukket å gi ut album. I dag slapp hun julesingelen Feeling Of Christmas, som handler om å verne om de som trenger det mest. Det er ikke tilfeldig at det ble en julesingel, da Emelie selv simpelthen ELSKER julen og har julestemning nesten hele året.1. Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Av mine egne låter, tror jeg Save Me er min favoritt fordi den har så mye historie. Det var med denne at jeg først kom videre i The Stream, og siden har den fulgt meg på veien videre. Jeg skrev ikke denne låten om meg selv, men har fremdeles lagt igjen spor fra mine egne erfaringer. Det som er så gøy med låtskriving er at man kan legge igjen minner og opplevelser, og Save me er for meg full av gamle triste, men også gode minner.


2. Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Det er vanskelig å velge kun én favorittlåt gjennom tidene, men en som jeg beundrer og elsker er Bohemian Rhapsody av Queen. Jeg digger at Freddy Mercury har skrevet en så utradisjonell samling av så mye forskjellig og at den til tross for det har blitt en klassiker som de fleste har hørt eller kan. Den er rett og slett dritkul!!3. Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Jeg hører på det meste av musikk så lenge det gir meg noe! Jeg har vokst opp med alt fra Mozart til Iron Maiden på stereoanlegget, så jeg har blitt glad i mange forskjellige sjangere.


4. Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Min beste konsertopplevelse som artist må være første livesending av The Stream. Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs og så spent på samme tid. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte når jeg var ferdig på scenen, men det var en helt syk opplevelse!


5. Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Det er vanskelig å velge en konsertopplevelse som skiller seg ut, for å gå på konserter er noe av det beste jeg vet! Jeg har opplevd så mange vakre konserter, men det første jeg tenker på er en gang jeg var på utekonsert med Honningbarna. Det er alltid en helt spesiell stemning på konsertene deres, og den kvelden var det masse stjerneskudd på himmelen i tillegg haha.


6. Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det beste med å drive med musikk er at jeg kan få ut alt jeg har på hjertet, og dele det med andre som kanskje føler det samme. Det er fantastisk når jeg får tilbakemeldinger om at låtene mine har hjulpet folk, eller rørt noe ved dem.


7. Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Hmm kun tre ting på raideren? Jeg pleier ikke å ha raider egentlig, men om jeg hadde hatt det ville jeg gått for ostepop, litt øl og en god sofa! Råttent haha..


8. Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Det er vilt mange bra album fra Norge, men Lido sitt album Everything er noe av det beste jeg har hørt! Det har en helhet og drakraft som får deg til å sette deg ned og faktisk høre gjennom hele albumet fra første til siste låt. Det er en historie der som går gjennom alle låtene, og det liker jeg veldig godt.


9. Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Jeg liker veldig godt musikkvideoer som ikke nødvendigvis er tydelige, litt artsy! Liker veldig godt videoen til Mine av Beyoncé og Drake. Den er veldig sær, men kombinasjonen av alt virker fortsatt veldig gjennomtenkt.10. Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Det første albumet jeg kjøpte selv tror jeg enten var Hits for Kids eller et av Mary J. Blige. Husker at jeg kjøpte hele albumet fordi jeg hadde hørt One som hun gjorde sammen med U2. Jeg ELSKET den sangen, og gjør egentlig det fortsatt haha!


11. Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Når jeg var liten ville jeg bli sirkusprinsesse. Jeg gikk på turn og var på sirkuskurs, men fant ut at jeg var altfor redd for å stå på hodet og for klovner til å gjøre noe karriere på det området!


12. Hvor er det ultimate drømmestedet å ha spillejobb, og hvorfor?

- Det ultimate drømmestedet å ha spillejobb må være et svært sted som på O2 Arena. Eller månen.


13. Hvem ville du sunget duett med, hvis du kunne valgt fritt, og hvorfor akkurat den personen?

- Om jeg kunne sunget en duett med hvem som helst, ville jeg sunget med Sam Smith. Han har en fantastisk formidler og sanger!14. Hvis du fikk velge, hvem hadde sunget cover av hvilken av dine låter?

- Om Foo Fighters hadde covret Breathe, eller egentlig hva som helst av hva jeg har skrevet. Det hadde vært sååå kult!

15. Hva er det aller beste med jula?

- Jeg elsker julen, og alt som følger med: fra å se på gamle julefilmer med søsteren min til å bake fattigmann med bestemor! Selv om det er utrolig hyggelig med gaver og god mat, er det beste med julen for meg å være med de man er glad i og vise ekstra omtanke for hverandre!