Foto: Jens Westbye

Jo Sverre er ga nettopp ut debutalbumet E, og vi har i den anledning stilt han noen spørsmål.

1. Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Det kommer an på blant annet dagshumør og setting. Nå for tida er det Nå ækte fra debutalbumet mitt. Denne låta strevde vi en del med i studio, og vi brukte lang tid på å finne ut hvordan vi skulle løse den. Dette er ei "rett-fram-poplåt" som på mange måter er nokså flat, og dette gjør det enda vanskeligere å få den interessant. På grunn av måten vi til slutt løste instrumenteringa, hooket, teksten og "coolnessen" velger jeg derfor denne. Ei perfekt bil-låt!


2. Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?
- Abba – Knowing Me, Knowing You, kanskje. Dette er en perfekt poplåt med funky og groovy bass. Ingen har like bra melodisk sans som Benny og Björn.3. Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Har ikke hørt så mye annen musikk i det siste. Kent, Coldplay og Veronica Maggio er artister jeg henter inspirasjon fra.


4. Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Konserten vår på et utsolgt Kafé Skuret i Trondheim i sommer var veldig bra. 200 stykker som stod og sang Ka Om for full hals gjorde stort inntrykk!5. Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Har heldigvis hatt mange uforglemmelige konsertøyeblikk. Bon Iver i Stockholm i 2011 er definitivt en av dem. Everything Everything på Rock Werchter er en annen. Moddi på årets Vinjerock var også en utrolig fin konsertopplevelse.


6. Hva er det beste med å drive med musikk?

- Noe av det beste med å drive med musikk er "kicket" når man kommer opp med en ny låtidé som treffer deg som et prosjektil. Lykke! Ellers må det vel være å få styre dagene sjøl, og ikke ha en "vanlig" jobb. Dette kan forresten være det verste også. Neida..


7. Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Øl, burger og kaffe. (finner vann i springen)


8. Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Har hørt en del på Thomas Dybdahl sitt siste album i år, og synes det er masse fint der. Om det er tidenes beste norske album vil jeg derimot ikke gå god for..


9. Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Avskjedsvideoen til Kent, Då som nu för alltid. Her annonserte de at de skulle legge opp, og videoen tar oss med i en slags dødsmarsj som kumlinerer med offentliggjøringa om at de «går i graven». Mektig!!10. Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Crush med Bon Jovi!


11. Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Langrennsløper, brannmann, rallybilsjåfør, formel1-kjører, fotballspiller, stadion-gitarist.. Ingen ting å si på ambisjonsnivået!


12. Hvor er det ultimate drømmestedet å ha spillejobb, og hvorfor?

- Blir like glad hver gang jeg får gjøre spillejobber hvor det kommer folk som vil høre på. <3


13. Hvem ville du sunget duett med, hvis du kunne valgt fritt, og hvorfor akkurat den personen?

- På låta mi, Takka fer det oss ha fått synger jeg duett med Sigrid Vetleseter Bøe, og jeg er veldig fornøyd med hvordan resultatet ble! Ellers hadde det vært spennende å få med Kate Bush på en duett.


14. Hvis du fikk velge, hvem hadde sunget cover av hvilken av dine låter?

- Farmers Market står fritt til å velge hvilken låt de vil. Kanskje Sjer du dansa hadde gjort seg i en eller annen utrydningstrua taktart?


15. Hva er den fineste dialekten vi har i Norge?

- Rindalsdialekta så klart!