Foto: Jonathan Vivaas Kise


Matilda gav ut sitt første album i 2013, men er mest kjent for låtene Ghost og Apologize, som begge ble sluppet i 2016. Sistnevnte var en duett sammen med OMVR. Sist fredag slapp Matilda ny singel, Jealous. Vi har i den forbindelse tatt en liten prat med henne.


Hva kan du fortelle oss om den nye låta, Jealous?

- Jealous er egentlig en ganske gøyal låt selv om tittelen kanskje ikke tilsier akkurat det! Den handler om den søte, nesten sjarmerende, sjalusien som kan oppstå i enten et forhold eller et vennskap.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Den siste uken har det gått mye i Rush av Lewis Capaldi. Jeg føler at den er bygget opp sånn man gjorde det for kanskje ti år siden. Den sitter som støpt for en teenage tv-drama, og da er jeg solgt.Dersom du skulle sunget duett med noen, hvem som helst, hvem ville du helst sunget med?

- Det måtte ha vært Chris Martin (Coldplay) uten tvil, men hvis Beyoncé eller Pink ringer så skal jeg også svare.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Jeg har hatt ganske mange bra konsertopplevelser, men noe av det aller beste var nok første og siste gangene jeg så KENT. Første gangen var en av mine første store konserter etter at storesøster hadde brukt flere år på å gjøre meg like dedikert fan som henne. Siste gangen jeg så dem var på avslutningsturneén i 2016 og det ble overraskende emosjonelt å ta farvel med et band man har hatt et nært forhold til i over ti år.


Hva er det ultimate drømmestedet å ha konsert?

- Hvis man skal drømme stort så er jo Madison Square Garden og O2 Arena vanskelig å komme unna. Drømmen må være å stå på en av de scenene, fullsatt, alene med gitar eller piano.


Hva er det beste med å drive med musikk?
- Det beste er at jeg får lov til å gjøre det jeg liker aller best hver eneste dag. Være kreativ, jobbe med masse fine mennesker og egentlig bare leke!


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Seng, gjerne unaturlig stor slik at hele bandet får plass.
Vannkoker, fordi varm te er bedre enn kald te.
Massør, fordi hvorfor ikke!


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Det er så mange bra norske album, men jeg må vel kanskje si A-ha Hunting high and low. Det er et legendarisk album med ti hits, hvor alt stemmer. Som norsk musiker blir man skikkelig stolt av hva de fikk til og hvordan musikken fortsetter lever i beste velgående.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Jeg har så mange favoritter her, men en av mine absolutte favoritter er relativt ny. Sigma Find Me er først og fremst en vilt fin låt, men med videoen blir den ennå sterkere. Millie Bobby Brown som er typ 11-12 år i denne videoen lip-syncer og formidler følelsene i teksten på en måte som gjør at jeg dør litt inni meg hver gang jeg ser den. På en god måte!Hva var det første albumet du kjøpte selv?

Jeg er litt usikker, men jeg tror det kan ha vært Robbie Williams Live at Knebworth. Jeg mener forøvrig fortsatt at det er et av de beste live albumene jeg vet om.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Jeg ville bli artist hele veien. Det har aldri vært noen plan B!


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Lauv - The Story Never Ends


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Det kommer mer musikk, og jeg tror at 2018 er året man kanskje blir litt ekstra godt kjent med meg og mitt uttrykk.