Foto: Jonathan Vivaas Kise


For Una Sand har musikk vært noe helt spesielt helt siden hun var liten jente. Hun vokste opp med en pappa som selv produserte og hadde tilgang til studio i kjelleren hvor hun tilbrakte mye tid med vennene sine. De første låtene skrev hun allerede som 10-åring. Hun lærte seg å spille piano på gehør, og kan fortsatt ikke en eneste note. Hun har siden den tid sluppet debutsingelen You & I høsten 2016, og er klar med debut-EPen sin nå i mai. Hun slapp nettopp sin siste singel, My Cherie Amour, og vi har i den forbindelse tatt en prat med henne.


Hva kan du fortelle oss om den nye singelen?

- Den nye singelen min skrev jeg i LA for en stund tilbake med Paul Phamous og JAYLIEN, som er feature på låta. Den handler mye om ordtaket og konseptet rundt «kjærlighet gjør blind», men også om hva som skjer når man trer litt ut av forelskelsesbobla. Er en liten link eller to til Stevie Wonder der om man hører nøye etter og legger sammen to pluss to også.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Det er vanskelig å velge én sang, da jeg egentlig har mange favoritter, men So Sick av Ne-Yo, Thinking Bout You av Frank Ocean, By your side av Sade, osv er låter jeg hører på igjen og igjen, år etter år. De vekker mye følelser i meg, og er sanger jeg alltid har kunnet kjenne meg selv igjen i igjennom mange faser over en lang tid.Dersom du kunne sunget duett med hvem som helst, hvem ville du sunget med og hvorfor?

- Hm, fra nåtidens artister tror jeg kanskje ville valgt Frank, da jeg bare er super inspirert av han og hans musikkverden. Men går vi tilbake i tid er Michael Jackson et lett valg.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist.

- Jeg har ikke hatt konserter som artist så å si, så livedelen har jeg nesten ikke noe erfaring eller minner fra. Aller første gangen jeg gjorde en liveting var showcase-konsert rett etter jeg signa med Universal, og det var både det skumleste og fineste på en gang. Det og for første gang føle at folk vil se og høre deg, og ikke minst kjenne og se at de liker og blir en del av det og deg er en veldig spesiell følelse.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum.

- Min beste konsertopplevelse som publikummer må være da jeg så Kent sin avskjedskonsert med hele familien min. Kent har, siden jeg kan huske, alltid blitt spilt i familiesammenhenger, på turer osv., så musikken deres er noe eget for oss som gjeng. Det var en veldig vakker kveld, som jeg tror hele familien vår kommer til å huske hele livet.


Hvor er det ultimate stedet å få ha konsert?

- Det ultimate stedet å ha konsert må vel være å opptre på Grammy’s.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det beste med å drive med musikk for meg er alle de spesielle menneskemøtene og hvor mye man lærer om seg selv og andre i prosessene av å lage låter.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- På en raider ville jeg hatt hvitvin, superchips med dip og Pepsi Max.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Tidenes beste norske beste album står for meg mellom Cause and Effect av Maria Mena og En vakker dag av Bjørn Eidsvåg. Begge albumene har vært en stor del av livet mitt, men Bjørn Eidsvåg er noe veldig spesielt for meg da det er noe jeg har hørt på med farmor og mormor siden jeg var barn.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Det første albumet jeg kjøpte kan jeg nesten ikke huske, men lurer på om det kanskje var Love. Angel. Music. Baby av Gwen Stefani!


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Da jeg var liten hadde jeg så mange tanker om verden at jeg byttet på ønsker hver dag! Så den kan jeg nesten ikke svare på..


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Forrige låten jeg hadde på repeat er Stay for a While av Angie Stone.


Hvor er ditt favorittsted i Oslo, og hvorfor?

- Mitt favoritt sted i Oslo må være et hemmelig lite sted jeg kaller Oslos jungel, bortenfor gamlebyen et sted, som er mitt lille fristed jeg går til med hunden min om jeg trenger å være alene litt. Det stedet gir meg en veldig spesiell type følelse av ro og trygghet der jeg bare kan være å sortere alle tanker og følelser.


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Det kommer mye av meg fremover, og dere kan forvente en veldig god rekke låter som både gjør at man kan bli ordentlig kjent med meg som artist og menneske men som også forhåpentligvis kanskje kan bli deres nye favorittlåter.