Foto: Synne Bønes


Med tre singler ute har Bo Milli aka Emilie Østebø allerede rukket å bli et av de nye, norske artistnavnene man bør følge godt med på fremover. Alle låtene hennes har blitt listet på både P13 og P3, med A-listing på P13 i godt over ett halvt år. I fjor spilte hun på by:Larm-scenen, og var et av de første navnene som ble annonsert for årets Øyafestival. Også internasjonal presse har lagt merke til henne. Mange spår at Karmøy-jenta står foran sitt store gjennombrudd i år.

Nå slipper Bo Milli den nye singelen Good Kid, som hun har co-produsert sammen med Odd Martin Skålnes (Aurora, Sigrid, Sløtface).

- Gratulerer med nytt låtslipp! Kan du fortelle om låten Good Kid og prosessen med å lage den?

- Tusen takk! Jeg begynte å skrive låten på videregående en gang. Det meste av versene var på plass allerede da, det samme med de ulike gitardelene. Det var refrenget som ikke helt falt på plass før i 2021 - det var da jeg var i studio med Lasse Lokøy (bassisten i Sløtface), og han foreslo at det som på det tidspunktet var første linja i andre vers (I'm a good kid) burde være over akkordene i refrenget istedenfor. Fra det punktet var det kort vei til låten slik den høres ut i dag, tatt opp sammen med Odd Martin Skålnes.Engasjert i klimasaken

«I’m a good kid, I’m not meant to change the world», synger Bo Milli.
Da sikter hun til det foreldrene pleide å si til henne; «du er en flink pike, du trenger ikke å forandre verden». Låten er en selvkritisk vurdering av klimaproblemene verden står overfor.

- Når jeg forestiller meg år 2100, gitt at jeg teknisk sett fortsatt kunne være i live da, ser vi på en 3 graders varmere verden. I den verden er det usannsynlig at jeg vil ha en jevn pensjon og mine (fremtidige) barnebarn vil definitivt leve i en mye skumlere verden, og det virker veldig urettferdig, sier hun.

- Jeg tar forskerne seriøst når de sier at klimakatastrofen er en trussel for menneskehetens overlevelse. Ettersom forskerne også sier vi har feilet i å på langt nær gjøre de endringene som er nødvendig, og at tiden er i ferd med å løpe ut er jeg veldig engasjert, egentlig veldig redd. Jeg er sikker på at dette er gjenkjennelig for mange. Gitt situasjonen ønsker jeg å finne ut hvordan vi kan møte virkeligheten på en ansvarlig og god måte - hvordan en sånn respons ser ut er noe jeg stadig baler med.

Holder lave skuldre

Bo Milli har vært glad i musikk siden hun var liten.

- Mine foreldre hørte som de fleste andre på musikk, og så lenge jeg kan huske så var jeg interessert i det. Vi hadde en gitar i hus, så det var der det startet en gang på barneskolen. Da jeg var 13 hadde jeg skrevet et par låter, og ble av søsteren min Natja introdusert for musikkmiljøet på Karmøy. Jeg fortsatte å skrive låter og fikk mye igjen for å bli kjent med andre musikkinteresserte unge, og det definerte resten av ungdommen!

Før dagens slipp har Bo Milli gitt ut låtene How It Is, At the Wheel og FOMO. Hun har også gjort seg bemerket på scenen. Dagsavisen kalte en av konsertene hennes for «et energisk og finstemt sett med gitardrevet pop som fikk det lille kjellerlokalet til å koke».

- Ja, altså, jeg er veldig takknemlig for de tilbakemeldingene og mulighetene jeg har fått den siste tiden. Særlig når det gjelder muligheter, f.eks å spille Øya, så føler jeg også et ansvar for å vise at de mulighetene er fortjent, og jobber hardt for å prestere så godt jeg kan fremover. Når det er sagt så prøver jeg å holde lave skuldre og fokusere på å skrive mye og øve godt, alt annet er ute av mine hender tenker jeg.

Hun forteller at hun kommer til å slippe mye musikk dette året.

- Både før og etter sommeren kommer det mye jeg gleder meg til å dele.Dilla på Jockstrap

- Vi synes alltid det er gøy å lese musikktips fra artister vi liker. Hvilken plate hører du mest på om dagen?

- Jeg har fått helt dilla på Jockstrap sitt album I love you Jennifer B - gleder meg vilt til å se dem på Øya i år! Har også gått mye i Little Simz sitt strålende No Thank You, og Baby av Petrol Girls.

- Og det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på nå?

- Historisk har jeg vært altfor dårlig til å følge med på norsk musikk, noe jeg skal endre i 2023, men jeg anbefaler Bergensbandet Nix and the Nothings som slapp sin første skive i fjor. To prosjekter som enda ikke har sluppet noe, men som jeg er veldig stoked for er Most Likely Marlin (min kjære kjære bassist kommer med egen musikk!!) og Clowder. Jeg så sistnevnte live på Kulturnatt i Oslo og det var skamfint.