Dette er fyrste gong Desertfest arrangerast i Skandinavia. Desertfest; grei ut:) Kva er det og kva kan vi vente oss?

- Desertfest er en festival som har hatt som misjon å spre tung, fet og groovy rock i drøye 10 år. Det startet i London i 2012, og er en årlig event som foregår i nevnte London, Berlin, Antwerpen, New York - og nå OSLO!

- Det blir en helt rå vårhelg i Oslo, stappfull av kvalitetsband i de litt tyngre sjangerne fra hele verden. Området rundt Rockefeller og Revolver blir en kompakt og fet boble, med nesten uforståelig korte avstander mellom de forskjellige scenene. Vi gleder oss voldsomt til bakgården til Revolver åpner tidlig fredag, og til en rifftung festhelg av de sjeldne.



Kven er det som står bak festivalen?

- Ideen med å få denne festivalen til Oslo oppstod mellom Dan Marius Nordhagen og meg selv (Ole Helstad) under en jobbtur til England med Revolver i mars i fjor. Jobbturen endte med noen friske enheter i Camden, hvor London-utgaven av Desertfest foregår, og derfra har ting gått rimelig kjapt. Folkene fra Desertfest kom på befaring kort tid etter og nå er straks helgen for den første utgaven i Skandinavia her.
Kjapt i prosessen ble Preben Astrup og Elisabeth Horne tungt involvert, og sammen med Henriette Aaberg, som holder i advancing og produksjon, har vi blitt en fin gjeng på 5 pers.

Kvar kan ein nyte denne herlege musikken?

- Det blir et kvartal fylt til randen av rock, frynser, skjegg og god stemning rett ved siden av Youngstorget. Det blir scener på Rockefeller, John Dee og Revolver, pluss litt sideprogram i St-Edmunds Kirke vegg i vegg med Revolver. Comfort Xpress i Møllergata fungerer som festivalhotell for både gjester og artister. Her har man virkelig absolutt ALT et slapt steinkast unna.

Kva er de mest nøgd med?

- Å få lande disse venuene på samme helg, slik at vi kan oppnå denne sjeldne festvaltettheten midt i smørøyet av beste Oslo. Så er det bandene såklart. Vi synes lineupen er bunnsolid, med et nydelig spenn innen det litt smalere segmentet som Desertfest tross alt befinner seg i.



Nok ein festival i Oslo; er det plass til det?

- Ja, det er det. Det bor mye folk her som er flinke til å benytte seg av det utrolige tilbudet Oslo til enhver tid har å tilby.

Korleis går billettsalet?

- Billettsalget viser en god kurve nå, så vi er gira!. Det har gått rolig for seg gjennom vintermånedene, men vi tror at det faktum at våren setter inn for alvor nå får folk opp av vinterdvalen og ut av sofaen. Det tar tid å etablere en ny festival i en by, selv om Desertfest er velkjent for mange, så vi er takknemlige for den supporten folk viser. Det blir en svett og god helg når det står 10. Mai på kalenderen.

Kor vanskeleg er det å booke banda? Vil dei til Noreg? Ein les jo om at fleire (spesielt større) artistar droppar Noreg.

- Det er umulig å svare ja eller nei på det spørsmålet. Noen ganger er det dritenkelt, noen ganger virker det umulig. Det varierer alltid veldig.
Jeg har inntrykk av at de fleste band ønsker å komme til Norge. Norge er eksotisk for mange, pga. sin ekstreme historie innen metall. Ofte er det geografien som gjør det vanskelig, men nå som kronekursen er så elendig, er prisnivåene snudd litt på hodet for oss i Norge. Oppsiden er at det blir billigere å reise hit. Oslo er også en veldig bra start- eller avslutningsby på en turne med tanke på fly logistikk og priser. Det er flere av bandene i år som gjør nettopp det.

Korleis ligg vi an internasjonalt i stonersjangeren?

- Som land antar jeg du tenker på her? Det man kan si om den norske scenen i sjangrene rundt stonerrock er at den har hatt et eventyrlig tiår. Det simpelthen kryr av fete og enda fetere band.
Det er ingen tvil om at vi har fått langt flere internasjonale øyne rettet mot Norge i disse sjangrene, og det er utrolig gøy. Norge er svært godt representert i årets lineup, og det gir oss en god pekepinn på hvor landet ligger.

Kvifor heiter det Desertfest? Starta det i ein ørken?

- Festivalen startet ikke i en ørken, men spant ut av de lokale konsert-promotørene i Desertscene UK, som holdt til i London. De slo seg raskt sammen med det Berlin-baserte bookingagenturet Sound of Liberation. Den første festivalen under navnet Desertfest ble arrangert i London i 2012.




- Det som derimot startet i en ørken, og som er den åpenbare grunnen til at navnet er som det er, er den legendariske «Generator-party»-bevegelsen. Dette var fester og konserter som ble holdt i ørkenområdene rundt California ved hjelp av diesel-aggregat og fostret band som Kyuss, Yawning Man, The Obsessed++. Amerikanske Brant Bjork fra nevnte Kyuss spiller fredagen i år, sammen med Acid King fra samme land. Begge disse er direkte avkom av denne kulturen, og band vi er stolte av å ha på plakaten når Desertfest for første gang kommer til Oslo.

Kan alle som vil stikke innom, eller er det aldersgrense på dette?

- Det blir 18-års grense på alle venues, men 20 år i Revolver Bar.

Har de ein heispitch heilt mot slutten? Kvifor skal ein løyse billett og ta turen til Desertfest?

- Jeg vil understreke nærheten av alt som vil foregå. Gleder meg veldig til det.
- Så må jeg trekke fram Agabas. Hvis det er et band du ikke har sett live enda, har du sjansen under Desertfest.