Poplåten ”Figure 8” begynner sakte, men sikkert å stige i kraft i det klokken slår 22:30. Ellie Goulding valser ut på scenen i en svart jumpsuit og sexy, blondt hår. Den utrolige stemmen hennes fyller den stappfulle Hovescenen og publikum hyler. Konserten starter mildt sagt med et brak. Bring Me The Horizon har varmet opp publikum som nå er glovarme og klare for en skikkelig Ellie-fest.

Hun er perfekt for årets publikum, som i majoriteten er tenåringsjenter. Så når hun fyller på med hit etter hit er det ikke noe å si på stemningen! Den er elektrisk, rå og beveger seg med en utrolig kraft. Akkurat som Ellie selv.

Etter et par sanger fra det nyeste albumet hennes ”Halycon” er det tid for mimring. ”Starry Eyed” sine lyse toner svever over publikum og varmer ørene våre. Etter den nydelige låten fortsetter den roligere stemningen.

Stemmen hennes er tydelig laget for å være i fokus, så jeg koser meg glugg ihjel når hun bøyer og strekker stemmebåndet sitt på de vakreste måter. Men det er dessverre enkelt å miste fokuset fra den svaiende blondinen, og man merker publikum sliter med å ikke bryte ut i prat. Men når ”Explosions” runger utover de slitne festivalgjengerne, er det umulig å motstå gåsehuden som prikker oppover armen; og det er total stillhet.

Så er det tid for å varme opp publikum igjen. Poplåt eller poplåt blir avfyrt med stor ståhei. Når den kjente ”Burn” blir spilt er det ikke noe tvil om at det ikke bare er sangen som er i fyr. Tenåringshjertene stopper nesten opp i opprømmels. Pulsen dunker vil i det trommene og bassen omfavner oss.

En festlig konsert fylt med enorm stemning. Scenen og tiden hun kommer på gjør mye for Ellie, men hun hadde klart seg bra på egen hånd også.

Foto: Rebecca Waksvik