28 år gamle Elena Jane Goulding har stadig vokst seg større som artist fra hun ble listet på BBCs prestisjefylte "Sound of"-liste i 2010. Hennes definitive gjennombrudd fikk hun med låta Burn fra albumet Halcyon og i starten av dette året gjorde hun det stort med Fifty Shades-låta Love Me Like You Do

Sistnevnte er også en del av Delirium, Gouldings tredje album i rekken. De to foregående albumene har blitt store kommersielle suksesser, og forventningene til det tredje har derfor vært høye. Dessverre er Delirium bare helt på det jevne.

På albumet har Ellie Goudling fått med seg låtskrivere som Max Martin (Taylor Swift, Katy Perry, The Weeknd), Greg Kurstin (Sia, Adele, Lana del Rey) og Ryan Tedder (OneRepublic, Demi Lovato, Maroon 5), og da er det ikke spesielt overraskende at brorparten av alle låtene på albumet høres ut som noe man har hørt før.

Alle låtene på Delirium er for så vidt fine å høre på, men det er ingen av låtene som gir den umiddelbare trangen til å spille den om igjen. Det er heller ingen av låtene som fortjener en merkelapp med påskriften "mulig hit". Det siste må sies å være skuffende for et album som er satt sammen av et slikt stjernelag.

Ellie Goulding toppet de britiske hitlisten med både Lights og Halcyon, og jeg blir ikke overrasket om dette albumet også sniker seg opp på toppen frem til Adele gir ut 25. Goulding er jo tross alt en interessant dame. Men det som var spennende med den britiske artisten for 4-5 år siden, er vanskelig å spore på Delirium.