RavenEye varmer opp Sentrum Scene denne kvelden. De gjør en bra jobb, men nok et Zeppelin-inspirert band er ikke så veldig spennende å høre på. Når de i tillegg ikke har vokalist, blir det dørgende kjedelig. Vi har flere spennende, upcoming band i Oslo som hadde passet bedre denne kvelden.

 photo 20150601_0432_zpsak6pw5s6.jpg

I likhet med mange andre musikere, startet Slash i de skitne bakgatene i Hollywood på 80-tallet. Men så har han klart noe som veldig få andre klarer, å få fansen like gira på musikken han lager i dag. Andre lett aldrende musikere turnerer lenge etter liksom-avslutnings-turneene, og spiller sine gamle slagere, og virker fornøyd med det. Slash er ikke sånn. Etter å ha fulgt han tett siden nittitallet, legger jeg merke til hans evne og vilje til å skrive nytt, legge all sin sjel i produksjonen, og gleden av å presentere det for et livepublikum. Han lever og ånder for å turnere, for å spille for mennesker, noe han selv uttrykker i hvert eneste intervju. Og sounden er og blir den samme, kanskje til og med mer tilbake der han startet med siste skiva, World On Fire.

 photo 20150601_0339_zpsfpfxrcin.jpg

Han klarer det. Han klarer faktisk å få Sentrum Scene til å sette like stor pris på det nye som det gamle. Det jubles høyt til Beneath the Savage Sun, som har fått mye oppmerksomhet i media. I musikkvideoen setter de fokus på elfenbenhandelen i Afrika. Fra Velvet Revolver-tiden spilles kun Slither.

 photo 20150601_0244_zpssggqxcrn.jpg

I tillegg til Guns-dagenes skatter som Rocket Queen og Paradise City, har de lagt til Double Talking Jive og You Could Be Mine. Her viser Myles hva han er god for, og tro meg, det er bedre enn originalen. Han smiler og takker og syns at Oslo har good vibes. I tillegg viser Slash hvorfor han kalles the last guitar hero. Soloene varer lenge, og de er en maktdemonstrasjon uten like.

 photo 20150601_0522_zpsqv8ev0fc.jpg

Todd er stort sett frempå scenen hele tiden og oppfordrer til allsang og henda i været, og sammen med Frank og Brent er han en lufttett vegg av rytme. Det høres godt at de har spilt og turnert sammen en god stund nå. Alle i svart og alle har gått ned noen kledelige kilo av kveld etter kveld med scene-cardio. De er et good-looking band, klassisk rock n’ roll og masse sjarm. Selv om strenger ryker, bare gliser de til hverandre og fortsetter som ingenting.

 photo 20150601_0205_zps3bsjmrku.jpg

Det har vært mye spekulering om G'n’R skal gjenforenes i det siste. Etter en kveld som dette er jeg ikke sikker på om det er nødvendig.

Anmelder : Tina RocketQueen Nyborg
Bilder : Terje Dokken