Prosjektet til Arctic Monkeys’ frontmann Alex Turner og hans bestekompis Miles Kane er i full gang igjen etter at de slapp deres andre album tidligere i år, Everything You’ve Come To Expect. På Primavera Sound hadde de den vanskelige oppgaven å spille rett etter Radiohead.

Med en gjeng strykere i bakgrunnen blir duoen spilt inn på scenen i all sin prakt før vi får se en side av Alex Turner de færreste har sett. I Arctic Monkeys har han så og si alltid oppført seg forsiktig og meget kjedelig live. I Barcelona derimot, med sin favorittperson ved sin side, har han nå visst funnet sitt rette element. Fra første strofe starter han å flørte sensuelt med publikum på scenekanten, mens Miles Kane er arbeidskaren i prosjektet som står bak og spiller andrefiolin.

Det er noe filmatisk med dagens The Last Shadow Puppets takket være hjelpen fra deres strykere og Alex Turners rolle på scenen. Spesielt er det de nye låtene som skinner best i denne nye stilen, som Avitation og Miracle Aligner. I tillegg kryderes det med cover av Leonard Cohens Is This What You Wanted og The Beatles’ I Want You (She So Heavy).

Med bare to album å spille fra blir det vanskelig å holde på i en og en halv time, selv med to coverlåter på listen. Konserten kunne fint vært kortet ned 20 minutter eller mer, uten at mange hadde klaget på det, med unntak av jentene på første rad som hadde blikkontakt med flørtepusen Alex under hele konserten.

The Last Shadow Puppets tar turen til Tøyenparken og Øyafestivalen onsdag den 10. august.

Foto: Eric Pamies