For de aller fleste er Car Seat Headrest en fersk artist, men egentlig hadde han allerede utgitt 12(!) album på Bandcamp før han ble plukket opp av Matador Records som ville gi ut hans musikk. Populæriteten økte fort takket være dette, så det var spennende om han klarte ta steget fra studionerd til en underholdningsartist.

På Primavera Sound var det aldri noe tvil. Will Toledo tok scenen mutters alene og spiller for seg selv på den første låten før resten av bandet kommer inn og fullfører den fantastiske Cosmic Hero med stor gåsehudfaktor. Det samme trykket blir tatt med i “hiten” hans Fill In The Blank som i tillegg skaper tendensen til moshpit på de fremste radene.

Toledo ser kanskje ut som en studionerd, men på scenen er han kongen. Hans komplekse låter blir kompromistløst spilt ned til hver eneste detalj, som skaper et mektig lydbilde. Til tider er det også allsang å antyde fra fansen som virker helt hyponisert av Toledos magi. Helt scenevant er ikke fyren, men det tar han igjen så fort han lar musikken tale for seg.

Det hele avsluttes passende nok med en cover av Radioheads Paranoid Android, som også spiller på Primavera Sound. En time føles nesten litt kort for en mann som har 14 album i bagasjen. Dette er en mann for de store scenene så fort han får den samme anerkjennelsen han fikk under konserten på Primavera.