Deerhunter er et av flere band som stadig vekk tar turen til Primavera Sound så fort de har noe nytt å vise frem. Mye av grunnen til det er at frontfigur Bradford Cox virkelig elsker denne festivalen.

Midt mellom to konserter fra hans favorittartister, Brian Wilson og PJ Harvey tok Deerhunter scenen da solen hadde gått ned for aller siste gang på Primavera i år. Med et stort glis dro de i gang mektige Rainwater Cassette Exchange, med klasikkeren Reivial kjapt etter. “I don’t need to tell you how much I love this festival”, skryter Cox uhemmet.

Det er noe deilig skittent over lyden på livefremførelsene til Deerhunter. Det tas gjerne et ekstra deilig riff istedenfor å holde seg til “planen”. Spesielt T.H.M. nyter godt av denne nye vrien. Desire Lines derimot, som blir sunget av en litt blyg Lockett Pundt, blir overraskende fantasiløs til hva man skulle ønske. Det samme kan sies om sistelåt Snakeskin, som ender en veldig kort konsert på underkant av en time.

Deerhunter fikk tildelt en av de største scenene i går, men det virket som det gikk utover både tiden de hadde til rådighet, som igjen påvirket konserten i sin helhet. Det er synd, for på sitt beste leker Bradford Cox på scenen som det er hans beste dag på jorden hittil.

Foto: Eric Pamies