Foto: Ole Christian Klamas

EMIR har høstet kjempe god kritikk etter at han valgte å gå solo fra prosjektet Sushi x Kobe. Han er kjent som Onge $ushimane, og har drevet med musikk i mange år. Denne gangen møter vi Emir Hindic (hans egentlige navn) i et univers av hiphop og RnB.

Denne lørdagskvelden befinner vi oss i et fullstappet John Dee. Sushi x Kobe gjorde raskt suksess innenfor den norske hiphop verden, og det er ingen tvil om at folk er interessert i EMIRs vei videre. I kveld er han en av artistene som er presentert av Westerdahls.

EMIR bestiger scenen, og jentene hyler. Han tar det som om det skulle være en vanesak og starter konserten på en lekende lett måte. Det er ingen tvil om at rap artisten er en del av resten av Norges hiphop univers, da han hopper rundt i sine for små lilla briller.

Stemningen er allerede bra da både EMIR, og publikum synger og danser med. Han påpeker at han er i ekstra godt humør denne kvelden da han har muligheten til å vinne 300 tusen fra Norsk Tipping. På scenen har med seg bare tre dj-er, artisten er fyller scenen for de alle mann og det hadde knapt trengtes en.

Han fyrer av låter som "Aldri for mye", "Alltid" fra Sushix Kobe, og avslutter med hans første låt under navnet EMIR - nemlig "Faller". Han får hjelp avCharlie Skien (aka Andreas Høvset fra Verdensrommet) under konserten. Det er gøy å se samarbeidet mellom guttene, og hvordan de girer hverandre opp under konserten.

"Alt raser sammen og det regner over, jeg faller ned, jeg faller ned" synger publikum. Det virker som EMIR både er ydmyk og takknemlig over at folk kan låten hans. Han danser rundt og girer seg opp av det som skjer rundt. Det virker litt bortkastet med tre DJs på scenen, da EMIR klarer å fylle hele scenen alene.

Denne konserten beviser at han ikke bare kan skrive gode tekster, men også lage liv fra start til slutt. EMIR fyller hvert eneste minutt av de knappe 30 minuttene han har til råde.