Den globale psych-scenen er i intens vekst! Undergrunnen har vokst og utviklet seg enormt de siste åra. Samtidig som sjangerens største artister, med Tame Impala og The Black Angels i spissen, har nyere navn som Dead Skeletons, Goat, Temples og Jacco Gardner opplevd overveldende etterspørsel i både Europa og resten av verden. Vi har nå samlet tre av de mest lovende psykedeliske rockebandene i Skandinavia, der de i beste nordiske fellesånd er klar for en reise gjennom tid og rom. Fra Trondheim i nord til Bergen i vest, videre til Stockholm i øst og København i sør.

Psychedelic Sounds of The North - Turnédatoer

12.09: Trondheim, Familien
13.09: Bergen, Phonofestivalen
14.09: Oslo, Revolver
19.09: Stockholm, Debaser Slussen
20.09: Gøteborg, Truckstop Alaska
21.09: København, Loppen

ELECTRIC EYE (N)
Medlemmer fra mer eller mindre kjente band som Alexandria Quartet, The Megaphonic Thrift og Hypertext. Deres debutalbum «Pick-up, Lift-off, Time, Space» ble nylig gitt ut som et co-release mellom Klangkollektivet i Norge og Fuzz Club Records i Europa. Og albumet er allerede utsolgt i UK. Bandet har fått rikelig med spilletid på norsk P3 med singelen ”Tangerine”, og har fått meget lovende omtale i norsk presse og prominente utenlandske bloggere.
THE ORANGE REVIVAL (S)
Med base i skisportbyen Åre, i nordlige Sverige, har The Orange Revival siden debuten i 2011 rukket å turnere både Europa og USA, og spilte så sent som i fjor på anerkjente Austin Psych Fest. Allerede i år var de tilbake, med påfølgende USA-turné i mai sammen med Highlands fra Long Beach, California. Singelen ”Lying In The Sand” er produsert sammen med legendariske Sonic Boom (ex Spacemen 3), og ble sluppet på 7" vinyl i vår.
THE WANDS (DK)
Danskene har siden oppstareten i 2011 hatt full fart fremover. Sommeren 2012 ble de oppdaget av det norsk/britiske labelet Fuzz Club Records, som blant annet førte til vinylutgivelse av debut-EPen med tittelen ”Hello I Know The Blow You Grow Is Magic” i november samme år. Bandet er nylig bekreftet til Europas største psych festival, Liverpool Psych Fest, Phonofestivalen og Yellowstock Festival i Belgia.