Foto: Linn Heidi Stokkedal

Det er litt over et år siden Electric Eye ga ut sin andre plate, «Different Sun», og kun åtte måneder siden live-albumet «Live at Blå» kom ut. Men, nå er de altså klare igjen, klare til å dra deg med inn i en ny virvelvind av psykedeliske og hypnotiske rytmer.

Siden sist har de reist verden rundt, og besøkt land som USA, Japan, Italia, Tyskland, Danmark og mange, mange flere. Nå har de tatt med alle konsertene, alle erfaringene, og alle låtene de har skrevet på veien inn i studio, og skal overføre dette til plate.

Bandet skal gi ut sin tredje plate på høsten 2018, og fredag slipper de sin nye singel, «Turn Around, Face the Sun», og det låter dritbra! Du får den her allerede i dag:
- Vi er nettopp ferdig med å spille inn vårt tredje studioalbum, og «Turn Around, Face The Sun» er den første smakebiten fra albumet. Låta er en slags link mellom vårt siste album og det nye. Vi har fortsatt med den umiskjennelige "Electric Eye-signaturen», med dystre toner og monoton groove, og vi har forsøkt å gi teksten og vokalen mer oppmerksomhet og gjøre det mer i form av en "vanlig" sang. Jeg så filmen «Bullit» med Steve McQueen for en stund siden, og det er en scene i filmen med et jazzband som spilles i en bar. Det hørtes så rart og kult ut, og vi ønsket å lage noe på den samme vibben, forteller Øystein Braut til Musikknyheter.no.

Vi ba også bandet om fem topp 5 inspirasjonsvideoer fra Youtube:


Werner Herzog snakker om vulkanerBert Jansch hos Harald Are LundLol!Lyden av SpaceGrateful Dead live i København april '72