Egil Hegerberg aka "Bare Egil" og undertegnedes personlige artisnavnfavoritt i hele verden "Angelov Doom," har spilt og spiller fortsatt i en bråte med fine og tøffe band – deriblant Gartnerlosjen, Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom.
Egil anbefaler deg å ta en lytt på bandet/produksjonsduoen "Soulsavers." Og her forklarer han hvorfor:

Hvilket band eller artist er din nye obsession og hvordan oppdaget du de?

- Jeg vender stadig tilbake til “Soulsavers” for tida. Jeg husker faktisk ikke hvordan jeg kom over dem første gang og jeg har ikke noe særlig peiling på hvem de er. Jeg har følelsen av at det hovedsakelig er én kis som står bak og lager all musikken og så får han forskjellige vokalister til å synge, men det vet jeg egentlig ingenting om. På det albumet jeg holder høyest av de jeg har hørt ("The light the dead see") er det David Gahan fra “Depeche Mode” som synger, og det gjør han veldig mye bedre enn i sitt eget band; i hvert fall i følge meg. På andre plater er det folk som Mark Lanegan, Will Oldham og Isobell Campbell som synger, så de er ikke akkurat hentet i musikkens søplekasse.

Hva er det med dette bandet/artisten som fanget din oppmerksomhet og hvorfor fortjener de din høyt verdsatte anbefalning?
- Det er så jævla fine låter, sjelfullt sunget med ekstremt smakfull orkestrering og arrangering. Burde være grunn nok.

Kan du beskrive musikken og plassere hva slags humør og stemning den setter deg i?
- Jeg er ikke så veldig flink til å beskrive musikk, det er blant annet derfor jeg ikke er musikkjournalist, men jeg synes det er fin musikk og den setter meg i godt humør selv om den også kan gjøre meg litt trist, eller i hvert fall ganske rørt.

Til slutt: Hvilken artist er du mest stolt av at har anbefalt DIN musikk?
- Jeg har hørt at Brahms anbefalte den første Thulsa Doom-skiva til Beethoven en gang, men det var det jeg som sa, så det er sikkert ikke sant.

Hør David Gahan med "Soulsavers" her: