THE BRONX

Det er hardt, det er skittent, det er fengende, det er The Bronx. Vi snakker ikke om bydelen i New York, men Californiabandet som har herjet land og strand helt siden 2002. The Bronx er mye mer enn kun et
hardcoreband, og inkorporerer elementer fra både punken og rocken. En strålende balanse mellom det ekstremt skitne og brutale, og det fengende og melodiøse. For de som liker Gallows, Refused og The Sword er The Bronx rett opp i gata.

The Bronx har levert eksepsjonelle liveshow og fått slengt gode ord
fra de fleste hold. Musikknyheter.no omtalte deres konsert på John Dee som et av 2012s aller beste konsertopplevelser og gav de hele 10 av 10. Mens Dagbladet gav bandet fem på terningen for deres aller siste album IV som dukket opp i platehyllene tidligere i år. I mellomtiden har gjengen holdt på med deres brilliante alter-ego Mariachi El Bronx som omtales som et yngre, forsterkerløst og mindre fyllesjukt Calexico. Siden da har bandet modnet, fått mer selvtillit og utviklet seg både som låtskrivere men også musikalsk.


CRYSTAL STILTS

I sitt tiende år som band er Crystal Stilts ute med sin tredje
fullengder Nature Noir. Bandet er omtalt å være blant sin generasjons fremste formidlere av mørk psykedelisk pop. Det New York-baserte
bandet ledes an av Brad Hargetts dype barytonrøst og svøpes inn i et bakteppe av reverbtung gitar og svevende orgel i et suggererende lydbilde.

Navn som The Velvet Underground, Joy Division og 13th Floor Elevators
benyttes for å gi en indikasjon på hvor Crystal Stilts hører hjemme
musikalsk. Eksperimentell rock med en fasinasjon for post-punk, tidlig indie-pop og et anslag av 1960-tallets undergrunns kunstbevegelse er vel bare noe man bør få med seg.

Allerede bekreftet til Buktafestivalen 17-19.juli 2014:

PATTI SMITH (US) - SKAMBANKT – MONICA HELDAL – PENTAGRAM (US) – SKOGEN
BRINNER (SE)